3274 memur alım son dakika başvuru şartları İlköğretim, Ortaöğretim, Devlet Personel Başkanlığı

Devlet Personel Başkanlığında yayımlanan duyuruda, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında, 3274 memur alımı yapılacağı aktarıldı. Memur alımına ilişkin başvurular sonrası seçimler, kura usulüyle yapılacaktır... 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında Devlet korumasında yetiştirilen kişilerin tercih işlemlerine başvuru hakkı bulunmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen hak sahiplerinin, sahipliğini doğrulamak amacıyla resmi web adresini ziyaret etmeleri ve bu adres üzerinden hak sahibi olduklarını kesinleştirmeleri gerekmektedir. Yapılan duyuruda İlköğretim düzeyinden 1057, ortaöğretim (lise) düzeyinden 1682, önlisans düzeyi 271 ve lisans düzeyi için 264 olmak üzere toplamda 3274 memur alımının yapılacağı aktarılmaktadır. Bu alımlara yönelik ilköğretim, ortaöğretim, önlisans ve lisans kadrolarındaki pozisyonların bazılarına aşağıdan erişim sağlamak mümkündür. Devlet memuru olmak için kişilerden genel ve özel şartlar talep edilmektedir. Öncelikle bir kişinin devlet memuru olabilmesi için kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur. Bunun dışında devlet memuru olacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Geçmiş senelerde bu konuda bir üst yaş sınırı da bulunmaktaydı. Ancak artık her yaştan kimse devlet memuru olabilir. Bu husus kurumlara bağlıdır. Kimi kurum 30 yaşını doldurmuş olmamak, kimi kurum 40 yaş, kimi kurum da 65 yaşına kadar olan kişileri memur olarak görevlendirebilmektedir. Devlet memuru olarak görev almak için belli bir eğitim şartı da bulunmaktadır. En az ortaöğretim mezunu kimseler devlet memuru olarak görev alabilmektedirler.

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayımlanan duyuruda gün içerisinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından müjdelenen 3274 memur alımına yer verildi. İlgili memur alımına yönelik başvuruların başlatıldığı duyuruldu. Bu duyuru dahilinde, 2828 sayılı kanun kapsamında devlet korumasında yetiştirilen kişilerin, kamuda istihdamının yapılacağı ve ilköğretim, ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyleri üzerinden alımların yapılacağı aktarıldı. İlgili alım sürecinde adayların başvuruları alınacak ve seçimler kura usulüyle gerçekleştirilecektir. Kura çekimleri noter huzurunda yapılacak olup, adayların başvuru süreçleri başlatılmış durumdadır. Devlet memuru olarak görev alacak olan kişilerin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişiler devlet memuru olarak görev alabilirler. Devlet memuru olmak için öncelikle yazımızda da bahsettiğimiz gibi ilk olarak öğreniminizi tamamlamanız gerekmektedir. Yani en az ortaöğretim mezunu olmanız gerekir. Akabinde her sene yapılmakta olan KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmalı ve gerekli puanı almalısınız. Bundan sonra da memur kadrolarına başvuru yapmalısınız. Şayet puanınız yeterli ve memur olmaya herhangi bir engeliniz bulunmuyorsa memur olarak görev alabilirsiniz.  Kasım ayının bitmesi ile birlikte bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşu bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapıyorlar. Buna göre Aralıkta alım yapacak bazı kamu kurumları ise, Milli Savunma bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Bazı Büyükşehir Belediyeleri, İlçe Belediyeler, İçişleri Bakanlığı, Çeşitli Üniversiteler, Emniyet Genel Müdürlüğü, Devlet opera ve Balesi Genel Müdürlükleri, Göç İdaresi, İSKİ, Tapu ve Kadastro, Eti Maden İşletmeleri, gibi kurumlar alım yapacaklardır. Hükûmetin istihdam atağı, önümüzdeki sene de devam edecek. Detaylar ve en son haberler ve son dakika gelişmeleri aksam.com.tr'de

EĞİTİM DÜZEYLERİNE GÖRE KADRO SAYILARI

Yapılan duyuruda İlköğretim düzeyinden 1057, ortaöğretim (lise) düzeyinden 1682, önlisans düzeyi 271 ve lisans düzeyi için 264 olmak üzere toplamda 3274 memur alımının yapılacağı aktarılmaktadır. Bu alımlara yönelik ilköğretim, ortaöğretim, önlisans ve lisans kadrolarındaki pozisyonların bazılarına aşağıdan erişim sağlamak mümkündür.

İlköğretim kadro: Hizmetli

Ortaöğretim kadroları: Memur, teknisyen, hemşire, işçi

Önlisans kadroları: Memur, yönetim görevlisi, tekniker

Lisans kadroları: Memur, öğretmen, sosyal çalışmacı, tercüman, mühendis, antrenör, işçi, eczacı, ebe, diş hekimi, fizyoterapist, istatistikçi, avukat gibi kadrolara alımlar yapılmaktadır.

Yerleştirme işlemleri 1 - 14 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

BAŞVURULAR HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında Devlet korumasında yetiştirilen kişilerin tercih işlemlerine başvuru hakkı bulunmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen hak sahiplerinin, sahipliğini doğrulamak amacıyla resmi web adresini ziyaret etmeleri ve bu adres üzerinden hak sahibi olduklarını kesinleştirmeleri gerekmektedir. İlgili bağlantıya https://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/SHCEK_Kontrol.aspx adresinden ulaşılabilir durumdadır. Tercih sürecinde adayların tüm tercih aşamalarını eksiksiz olarak yürütmesi ve gerekli şartların tamamını karşılamaları halinde tercih işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Hak kayıpları ya da mağduriyet yaşanmaması adına gerekli tüm bilgiler kılavuzda detaylıca aktarılmıştır. Tercihlere yönelik kılavuz bağlantıları ve diğer detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz...

İlköğretim kadrolar kılavuzu

Ortaöğretim kadrolar kılavuzu

Önlisans kadrolar kılavuzu

Lisans kadrolar kılavuzu

Tercih kılavuzu

HANGİ KURUMLAR ARALIKTA MEMUR PERSONEL ALIMI YAPACAK?

Kasım ayının bitmesi ile birlikte bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşu bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapıyorlar. Buna göre Aralıkta alım yapacak bazı kamu kurumları ise, Milli Savunma bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Bazı Büyükşehir Belediyeleri, İlçe Belediyeler, İçişleri Bakanlığı, Çeşitli Üniversiteler, Emniyet Genel Müdürlüğü, Devlet opera ve Balesi Genel Müdürlükleri, Göç İdaresi, İSKİ, Tapu ve Kadastro, Eti Maden İşletmeleri, gibi kurumlar alım yapacaklardır. Hükûmetin istihdam atağı, önümüzdeki sene de devam edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında verdiği “Aralıkta istihdamlar artacak” müjdesinin detayları belli oldu. Buna göre İŞKUR, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 70 bin kişiyi, noter huzurunda çekilecek kuralar neticesinde, 6 ay boyunca kamudaki çeşitli kurumlarda istihdam edecek. 70 bin kişinin ücretleri ve sigortaları 6 ay boyunca devlet tarafından karşılanacak. Çalışanlara ayrıca asgari geçim indirimi de uygulanacak. İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan listeler, Bakanlık onayından geçerek 81 ilin il müdürlüklerine gönderildi.

Toplum Yararına Program kapsamında kamuda 70 bin kişi işe yerleştirilecek

Hükûmetin istihdam atağı, önümüzdeki sene de devam edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında verdiği “Aralıkta istihdamlar artacak” müjdesinin detayları belli oldu. Buna göre İŞKUR, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 70 bin kişiyi, noter huzurunda çekilecek kuralar neticesinde, 6 ay boyunca kamudaki çeşitli kurumlarda istihdam edecek. 70 bin kişinin ücretleri ve sigortaları 6 ay boyunca devlet tarafından karşılanacak. Çalışanlara ayrıca asgari geçim indirimi de uygulanacak. İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan listeler, Bakanlık onayından geçerek 81 ilin il müdürlüklerine gönderildi.

NEREDE ÇALIŞACAKLAR?

TYP kapsamında Üniversiteler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kaymakamlık, İdare Mahkemeleri Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri işçi alımları yapacak. İşçiler çevre temizliği, altyapı yenilenmesi, park düzenlemeleri, ağaçlandırma, restorasyon, tarihî ve kültürel mirasın korunması gibi işlerde çalışacak.

HANGİ ŞARTLAR?

Kurumlarda çalışmak isteyenler, öncelikle İŞKUR üzerinden açılan ilanlara başvuracak. Bu sebeple adayların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları, 18 yaşını tamamlamış bulunmaları, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmaları gerekiyor. Ayrıca açık öğretim harici öğrenci olmamaları, görevlerine başlayacakları tarih itibarıyla da herhangi bir sosyal yardım almıyor olmaları şartı aranacak. Eylül ayında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla; okulların temizliği, bakım ve onarımı için TYP kapsamında 80 bin kişiyi iş sahibi yapmıştı.

Memurlar ne iş yaparlar?

Memurların yapmış oldukları işler yani görevleri çalıştıkları kuruma göre farklılık göstermektedir. Çoğu memur masa başı dediğimiz işlerde görev alsa da, çok sayıda memur da sahada görev alabilir. Yani memurların yapmış oldukları işlerden bahsedebilmemiz için hangi kurumda ve hangi kadro pozisyonda çalıştığına bakmak gerekmektedir.

Memur nasıl olunur?

Herhalde şimdiye kadar “Memur ol, daha rahat bir yaşantın olsun.”  ya da “ Memur ol iş kaygın olmasın, düzenli maaşın yatsın.” Gibi sözleri duymayanınız yoktur. Çünkü ülkemizde memurluk garanti bir meslek olarak görülmekte ve akabinde devlet güvencesi altında tutulduğu için de oldukça çok tercih edilmektedir. Hali hazırda memur olarak çalışan kişilerin sayısına baktığımızda bu durumu da desteklediğini görmekteyiz. Peki kimler devlet memuru olabilir?

Memur olma şartları nelerdir? Kimler memur olabilir?

Devlet memuru olmak için kişilerden genel ve özel şartlar talep edilmektedir. Öncelikle bir kişinin devlet memuru olabilmesi için kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur. Bunun dışında devlet memuru olacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Geçmiş senelerde bu konuda bir üst yaş sınırı da bulunmaktaydı. Ancak artık her yaştan kimse devlet memuru olabilir. Bu husus kurumlara bağlıdır. Kimi kurum 30 yaşını doldurmuş olmamak, kimi kurum 40 yaş, kimi kurum da 65 yaşına kadar olan kişileri memur olarak görevlendirebilmektedir. Devlet memuru olarak görev almak için belli bir eğitim şartı da bulunmaktadır. En az ortaöğretim mezunu kimseler devlet memuru olarak görev alabilmektedirler.

Devlet memuru olarak görev alacak olan kişilerin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişiler devlet memuru olarak görev alabilirler. Devlet memuru olmak için öncelikle yazımızda da bahsettiğimiz gibi ilk olarak öğreniminizi tamamlamanız gerekmektedir. Yani en az ortaöğretim mezunu olmanız gerekir. Akabinde her sene yapılmakta olan KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmalı ve gerekli puanı almalısınız. Bundan sonra da memur kadrolarına başvuru yapmalısınız. Şayet puanınız yeterli ve memur olmaya herhangi bir engeliniz bulunmuyorsa memur olarak görev alabilirsiniz.