Çalışanlar '1453' kamyonla İstanbul'u selamladı  

İstanbul Yeni Havalimanı'nın binlerce çalışanı, İstanbul’un fethinin 564. yıl dönümü onuruna 1453 kamyonla 'En Uzun Kamyon Geçidi'ni gerçekleştirdi. Bu geçiş Guinness'e aday oldu. 

Süleyman ŞEN-HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük projesi olan İstanbul Yeni Havalimanı şantiyesi çalışanları, İstanbul’un fethinin 564. yılı onuruna İstanbul’u ve İstanbulluları hazırladıkları görkemli ve hareketli bir koreografiyle selamladı. Çalışanlar, İstanbul’un fethinin 564. yıl dönümü onuruna 1453 kamyonla 'En Uzun Kamyon Geçidi'ni gerçekleştirdi. Devasa bir alanı kaplayan ve toplamda 3 bine yakın kişinin görev aldığı kamyonların geçidi 1 saat 47 dakika, hazırlıkları ise tam 7 saat sürdü. 3 bin 22 adet son teknoloji aracın yer aldığı makine ekipman parkına sahip İstanbul Yeni Havalimanı’nda geçit töreni için 2 bin 200 kamyon makine parkında hazır olarak bekletildi. 

Aynı ruhla çalışıyoruz

İGA çalışanlarının İstanbul için yaptığı anlamlı jest için açıklamada bulunan İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu, şunları söyledi: "Bugün mühendislerimiz, şoförlerimiz ve işçilerimiz başta olmak üzere tüm İGA Ailesi üyeleri; dünya tarihi açısından önemli bir eşik olan 29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi anısına erişilmesi zor bir görev ile selam durdular. Bir çağın sona erip başka bir çağın başlamasına vesile olan fetih ruhunda olduğu gibi, bizler bir araya geldiğimizde neler yapabileceğimizi her daim göstermiş bir milletiz. Benzer şekilde aynı ruhla, tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği İstanbul için Yeni Havalimanını hayata geçirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemize yakışır şekilde her gün emeğini, azmini ve erdemini ortaya koyan çalışanlarımız, İstanbul’umuzun Fethi anısına geçit töreni hazırladı." 

Havacılık alanında yeni bir dönem başlatacak

Akçayoğlu, "Çalışanlarımızın bağlılığı ve özverisiyle bu projeyi, tüm gücümüzü ortaya koyarak, ülkemizin adını taçlandıracak şekilde tüm dünyaya ispat etmekten dolayı gurur duyuyoruz. İstanbul Yeni Havalimanı da tamamlandığında havacılık alanında eminim ki bir dönemi kapatıp yeni bir dönemi başlatacaktır" dedi.

Dev geçitle Guinness'e başvuruldu

Etkinlik  kapsamında 1453 kamyon hiç duraksamadan 3,2 km yol kat etti. Sabit bir hızda seyreden kamyonlar bu şekilde, 'En Uzun Kamyon Geçidi' kategorisinde Guinness rekoru denemesi gerçekleştirdi. 

Yetkililer izledi

İGA çalışanları, böylece 2004 yılında aynı kategoride Hollanda’daki bir proje, toplam 416 kamyonla kırılan rekoru, 3 katından daha fazla bir sayı ile kırmayı deneyerek Guinness Rekorlar Kitabı’na Türkiye’nin adını yazdırmak için gerekli başvuruyu yapmış oldu. Düzenlenen etkinlikte, Guinness Rekor Danışmanı Prof. Dr. Orhan Kural ve ilgili diğer yetkililer de hazır bulundu.