Buğdayda yüzde 30’luk artış beklentisi

Türkiye’de ‘yılın ilk buğday hasadı’, Adana’da başladı. Olumlu hava şartlarına bağlı olarak, bu yıl da verimde artış bekleniyor. Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, “Üretimde geçen yıla göre yüzde 30’luk bir artış bekliyoruz. Hasatla birlikte tarım ve tarıma dayalı sektörlerde bir hareketlilik yaşanacak ve bu durum da bölge ekonomisine önemli katkılar sunacak” dedi.

SONER KAN - ADANA

Türkiye’de ‘yılın ilk buğday hasadı’, Adana’da başlarken, çiftinin de yüzü gülüyor. Üretim sürecinde olumlu seyreden hava koşulları verime de yansıdı. Sevindirici haber ise, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç’ten geldi. Bilgiç, üretimde yüzde 30’luk bir artış beklediklerini söyledi.

YILDA ORTALAMA 2.5 ÜRÜN

Aynı zamanda da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi de olan Şahin Bilgiç, Adana’da yılda ortalama 2.5 ürün alınabildiğine dikkat çekerek, “Bu bereketli topraklar, bölgemize de büyük bir zenginlik kazandırırken, insanımıza da önemli bir gelir kapısı açıyor. Yetiştirilen ürünler arasında buğdayın ayrı bir yeri ve önemi var. Buğday, ekmek demektir; ekmek de insanlık açısından vazgeçilmez bir gıda ürünü” dedi.

ÜRETİM YÜZDE 30 ARTACAK

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’deki ‘ilk buğday hasadı’nın yine Adana’da başladığını vurgulayan Bilgiç, kentte iklim şartlarının üretim sezonunda olumlu seyretmesinin, verimi de arttırdığı yorumunu yaptı. Bilgiç, “İklim şartlarında yaşanan olumlu gelişmelere bağlı olarak, üretim miktarında geçen yıla göre yüzde 30’luk bir artış bekliyoruz. Hasatla birlikte tarım ve tarıma dayalı sektörler hareketleneceği gibi bu durum da bölge ekonomisine önemli katkılar sunacak” ifadesini kullandı.