Böbrek diyalizi yoluyla atık suyu dönüştürecek

Ak-Kim Kimya, böbrek hastalarının kanını temizleyen diyalize benzer bir teknolojiyle atık suları dönüştürüyor.

Önümüzdeki 20-25 yılda dünya genelinde bir su krizinin çıkacağını öngörün Ak-Kim Kimya suyun kimyasal özelliklerini değiştirmeden, ileri fiziksel arıtma işlemini gerçekleştiren ‘yüksek performanslı delikli elyaf bazlı membran modülü’nü geliştirdi. Beş yıllık Ar-Ge çalışmalarının ardından 35 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen arıtma teknolojisi sayesinde belediyeler, sanayi kuruluşları ve ticari işletmeler atık sularını defalarca dönüştürüp yeniden kullanabilecek. Yeni teknolojisinin tanıtım toplantısında konuşan Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, bir alanda yatırım kararı alırken dünyadaki trendleri de dikkate aldıklarını ifade etti. 

BÖLGESİNDEKİ TEK ŞİRKET 

Türkiye, Körfez ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler'in su sıkıntısı yaşayacak ülkeler arasında yer aldığını belirten Dördüncü, "Bu ihtiyaca yönelik geliştirdiğimiz modülü  Türkiye ve çevre ülkelerde geliştiren tek şirket Ak-Kim oldu" dedi. 

Ciro hedefi 1 milyar $

Ak-Kim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri de, bu yatırımla 270 milyon dolar değeri olan Ak-Kim Kimya’yı 5 yılda 1 milyar dolarlık bir şirket haline getireceklerini söyledi. Şirketin önümüzdeki yıl ciro hedefi ise 250-300 milyon dolar. Delikli elyaf bazlı membran modülü, suyun kimyasal özelliklerini değiştirmeden, ileri fiziksel arıtma işlemini yapıyor.