AVM atıklarıyla sebze yetiştiriyorlar

Kocaeli'deki 41 Burda AVM'nin tarım alanına dönüştürülen terasında sebze yetiştirmek için alışveriş merkezindeki restoran ve organik pazardan çıkan günlük yaklaşık 40 kilogram gıda atığından kompost yöntemiyle elde edilen gübreler kullanılıyor.

Alışveriş merkezinden çıkan atıklar, gübreye dönüştürülerek, sebze yetiştirmede kullanılıyor. Kocaeli'deki 41 Burda AVM'nin tarım alanına dönüştürülen terasında sebze yetiştirmek için alışveriş merkezindeki restoran ve organik pazardan çıkan günlük yaklaşık 40 kilogram gıda atığından kompost yöntemiyle elde edilen gübreler kullanılıyor. 41 Burda AVM ve Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği, sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm hedefiyle bu yıl mayısta 'Tarım Burda' projesini hayata geçirdi. Mağazalardan çıkan kartonlar, toprağın neminin korunması, verimliliğinin artırılması ve sağlığının iyileştirilmesi için uygulanan bir işlem olan malç yöntemiyle proje alanında kullanıldı.

200 KG MAHSUL çıktı

AVM Müdürü Funda Olgun, 20 işletmeden günde yaklaşık 40 kilogram, bir ayda 1200 kilogram gıda atığı toplayarak doğaya kazandırdıklarını bildirdi. Olgun, şöyle konuştu: "Burada ata tohumlarıyla birlikte iyi tarım yapmayı ve bir farkındalık yaratmayı amaçladık. AVM ziyaretçileri, sebze toplayabiliyor. Özellikle çocuklar ve gençler, dalından bir sebzeyi koparıp yemenin mutluluğunu tadıyor." Projenin başından bu yana 200 kilogram mahsul topladıklarını aktaran Olgun, "Mahsulleri paylaştık. Bunun yanı sıra yine bu mahsulleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" dedi.