Sağlık Bakanlığı 9 bin memur personel alıyor!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanlığı tarafından duyurusu yapılan KPSS 2018/4 Tercih İşlemi ile Sağlık Bakanlığı 9 bin memur personel alacak. Tercih işlemleri için tercih ekranı açıldı ve adaylar tercihlerine başlayabilirler.

Sağlık Personeli adayları uzun zamandır alım yapılmasını bekliyorlardı. Geçtiğimiz günlerde alım kadroları duyurulmuştu ancak alım hakkında hiçbir detay verilmemiştir. Bunun üzerine alım kadrolarını inceleyen adaylar başvuru tarihlerinin duyurulmasını ve tercih işlemleri için tercih kılavuzunun yayımlanmasını beklemekteydiler. Dün Devlet personel Başkanlığı başvuru tarihlerin ve alımların KPSS 2018/4 Tercih kılavuzu ile yapılacağını belirtmişti. Bunun üzerine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı KPSS 2018/4 tercih kılavuzunu yayımladı. 

KPSS 2018/4 tercih işlemleri için tıklayınız

DETAYLAR NEDİR

Sağlık Bakanlığı 2018/4 tercih kılavuzu ile Lise, Önlisans ve lisans mezunu alım yapacak. Buna göre söz konusu olan alım için Sağlık Bakanlığı 2016 kamu Personeli Seçme Sınavına göre, Lisans düzeyinde 6 bin 845 personel, Önlisans mezunu 829 personel ve lise mezunu 326 personel alımı yapacak.

TERCİH İŞLEMİ TARİHLERİ:

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre Tercih işlemleri 18 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecektir. Buna göre tercih işlemleri son gün 23:50 a kadar ÖSYM sitesi üzerinden yapılacaktır. Söz konusu olan tercih işlemleri https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapabilirler. Tercihler adayların Türkiye Cumhuriyeti kimlik Numarası ile ve Aday şifresi ise bireysel olarak yapılacaktır. Ayrıca adaylar tercihlerini ÖSYM nin sitesine kayıt ettikten sonra ÖSYM tarafından belirtilen bankaların birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır.

Adaylar Ödemelerini Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, İNG, Vakıf Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı üzerinden ( KKTC'den başvuru yapacak adaylar hariç ) ve Ziraat bankası Sadece internet bankacılığı ve Mobil bankacılığı ( şubeler ve ATM lerden ücret yatırılmaz ) üzerinden yatıracaklardır. ÖSYM kartı ile ödeme yapmak isteyen adaylar ise ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi üzerinden https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden yapabilirler.

Sağlık Bakanlığı duyuru

Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre biyolog, çocuk gelişimcisi, dil ve konuşma terapisti, diyetisyen, ebe, fizyoterapist, hemşire, iş ve uğraşı terapisti (ergorerapist), odyolog, perfüzyonist, psikolog, sağlık fizikçisi, sağlık teknisyeni, sağlık teknikeri, sosyal çalışmacı istihdam edilecek. Sağlık Bakanlığı duyuru sayfasında verilen tablo:

EN ÇOK PERSONEL ALIMI YAPACAK BAKALIKLARIN BAŞINDA GELİYOR

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır. Alınacak personel kadroları içerisinde Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolarda alım yapılacak.

İŞKUR nedir, görev ve yetkileri nelerdir?

İŞKUR, eski adı "İş ve İşçi Bulma Kurumu" olan iş ve işçi arayanların başvurduğu bir kurumdur. İşsizlik Maaşı, İŞKUR'u önemli bir kurum haline getirdi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş ve işçi bulmaya aracılık eden önemli bir kamu kuruluşudur. Günümüze kadar çok sayıda kişiyi bir işe yerleştiren veya şirketlere personel temin eden İŞKUR, istihdama önemli katkılar sağlıyor. İşsizlik, Türkiye’nin ve dünyanın önemli bir sorunu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik yüzde 12 seviyesinde. Yani Türkiye genelinde 3 milyon 715 bin işsiz var. İşçi ile işvereni buluşturan İŞKUR, işsizlik oranları arttıkça daha da önemli bir konuma yerleşti. Ekonomik gelişmelere paralel olarak İŞKUR’un iş yükü azalıyor veya artıyor. İŞKUR, sadece iş ve işçi bulma fonksiyonu icra etmiyor. İstihdamın korunması ve geliştirilmesi gibi görevleri de bulunuyor.