Son dakika 2019 AYT soruları cevapları açıklandı! İşte YKS AYT soruları ve cevap anahtarı

AYT cevap anahtarı ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınlandı son dakika! “AYT soruları cevapları ne zaman açıklanır?” sorusu ile ilgili ÖSYM son dakika açıklaması araştırılıyordu. AYT soruları ve cevapları, YKS'ye giren adaylar tarafından heyecanla merak ediliyordu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları TYT, AYT ve YDT'nin soru kitapçıkları ile cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı.

AYT, TYT, YDT soruları cevapları ne zaman yayınlanacak? diye merak ediliyordu. Merakla beklenen 2019 YKS AYT soruları cevap anahtarı yayınlandı. Üniversite sınavı başvurularını yapan adaylar 15 Haziran ve 16 Haziran’da YKS oturumlarına girdi. Sınavın birinci oturumu 15 Haziran’da gerçekleştirildi. Yoğun katılım olan birinci oturumun ardından sıra ikinci ve üçüncü sınavlara geldi. 16 Haziran’da YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri uygulandı. 10.15’te başlayan sınav 180 dakika sürdü. Ardından sıra üçüncü oturuma geldi. Türk Dili ve Edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, fizik, kimya, biyoloji gibi birçok ders AYT kapsamında bulunuyor.

TYT, AYT VE YDT'NİN SORULARI CEVAP ANAHTARLARI YAYINLANDI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları TYT, AYT ve YDT'nin soru kitapçıkları ile cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı.

2019 TYT, AYT VE YDT SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARI

AYT SINAV YORUMLARI

YILDIZ: Çare gelmez yks'den, ayrılır mı ayt tyt den... #yks19

Cengiz AYTEPE: Saat 12:30 dan itibaren Öğrencilerimizin yarısı Cuma namazının farzını kılıp camiyi terkeden cemaat gibi sınavdan çıkmaya başladılar. #tyt de zaman sıkıntısı çektiler. #ayt de süre çoktu. Her şey gönlünüzce olsun gençler

Taner: 2 kere tyt'ye girip 4 yıllık kazanabilsek keşke ne o öyle ayt falan zaman çalan sorular

Melih Can Candan: TYT'ye sürem AYT'ye beynim yetmedi..

Meryem Demirkol: Matemetik okuduğum halde AYT'de fen dururken, edebiyat çözmem Anlamıyorum ki bu yol nereye gidiyor ben nereye gidiyorum #yks2019

Seyfi: Ayt iyiydi beğendim

Oğuz Doğan: 73 soru tyt 66 soru ayt de yapıldı #Msü hazırsan geliyorum..

Berat ama Kuyumcu: Ösym seni sevdim koçum bana hep böyle ayt ile gel #ayt2019

AYT NEDİR?

YKS'nin ikinci oturumu olan AYT birçok dersi kapsıyor.

Türk Dili ve Edebiyatı: 24 soru

Tarih 1: 10 soru

Coğrafya 1: 6 soru

Tarih 2: 11 soru

Coğrafya 2: 11 soru

Felsefe Grubu: 12 soru

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 6 soru

Matematik: 40 soru

Fizik 14 soru

Kimya 13 soru

Biyoloji: 13 soru

ÜNİVERSİTE SINAVI SONUÇLARU NASIL DUYURULACAK?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı

TYT puanı ve başarı sırası

varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAKTIR?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir.