İngilizce ağırlıklı Yabancı Dil Hazırlık sınıfı, Uluslararası Programlar ile eğitim veren Kartal AİHL, bu öğretim yılından itibaren Fen ve Sosyal Bilimler programı da uygulayacak.
DÜNYA OKULU
Uluslararası yarışmalarda Türkiye'ye pek çok ödül kazandıran Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, din eğitiminin yanı sıra fen bilimleri, sosyal bilimler, kültür ve dil alanında da pek çok başarıya imza atıyor. Hazırlık sınıfında TOEFL Junior sınavlarıyla süreçleri ölçen Kartal AİHL, hazırlık sınıfı sonrasında ise öğrencilerine Anadolu İmam Hatip Lisesi diploması yanı sıra IB diploması ve Cambridge sertifikasyonu vadediyor. 2014 Yılında IGCSE (Uluslararası Genel Ortaöğretim Sertifika Programı) programı uygulama hakkını elde eden ilk devlet okulu olan Kartal AİHL, 2016 yılında da IB (International Baccalaurate) akreditasyonunu aldı. Üniversite sınavlarındaki dereceleri yanı sıra uluslararası sınavlarda da Kartal AİHL öğrencileri kendilerini göstermeye başlamış olup IGCSE'den ilk mezunlarını verdiği 2016 yılında anadil sınavlarında iki (2) öğrencisi Dünya Birincisi (1.) olmuş. Gelecek yıl ise Kartal AİHL, IB'den ilk mezunlarını vermeye hazırlanıyor.
Kosova, Makedonya, KKTC, Ürdün ve Malezya'da kardeş okulları bulunan Kartal AİHL, aynı zamanda Kanada, ABD, İngiltere, Karadağ, Bosna-Hersek ve Polonya ile çalışmalar yürütüyor. 2017 Yaz tatilinde de Kartallı öğrenciler bu ülkelerle eğitimlerine devam ediyor. Bu okuldan mezun olduğunda öğrenciler akademik anlamda İngilizce ve konuşma anlamında Arapça ile sorun yaşamıyor. Öğrenciler lise yıllarında okul içinde Çince, Rusça, Farsça ve Fransızca gibi 3. ve 4. dilleri öğrenme şansına da sahipler
FEN BİLİMLERİ ve SOSYAL BİLİMLER PROGRAMI
Yabancı dil ve uluslararası programlar uygulayan proje okulu 2017-2018 Öğretim yılından itibaren fen bilimleri ve sosyal bilimler programı uygulamaya hak kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün yeni hazırladığı ders çizelgeleriyle bu alanlarda yoğun eğitim verilecek. Bu programla öğrencilerin fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda daha donanımlı, özgüvenleri yüksek, kendi medeniyet değerlerinin farkında olarak yetişmelerine ve onların yükseköğrenime hazırlanmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor. Kartal AİHL üniversitelerle işbirliği protokolleri, kurs çalışmaları, seminerler, seçkin öğretim kadrosu, proje laboratuvarları, olimpiyat ve proje takımları ile bu programı uygulamaya hazır.
BİLİM SEYYAHLARI
Tübitak başta olmak üzere farklı kurumların Proje Çağrıları ve Destekleme Programlarını Kartal AİHL yakından takip ediyor.
Tübitak 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi kapsamında "Etkin Felsefe Atölyesi: Bilgi Yolları" projesi İzmir-Efes'te Temmuz ayında uygulanıyor.
Tübitak 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programını her yıl Mayıs ayında gerçekleştiriyor.
Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Eylül aylarında "Bilim Seyyahları" isimli projeyi İstanbul'da uyguluyor.
Toplumun fen bilimlerine olan ilgisini arttırmayı hedefleyen, öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladığı Bilim Seyyahları projesi, ülke sınırlarını aşarak farklı ülkelerde uygulanmaya başlandı.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen proje ilk defa yurt dışında Balkanlar'da Karadağ, Kosova ve Makedonya'da kurulan işbirlikleri ile Nisan-Mayıs aylarında hayata geçirildi.
Bilim Seyyahları şimdi Afrika yolculuğu için hazırlık yapıyor.
BAŞARMAK GELENEĞİ
Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve kültürel çalışmalarda okulun bu yıl kazandığı başarılardan bazıları,
Zeka Oyunları Dünya Birincisi
Çekmeköy Uluslararası Aliya İzzet Begoviç Proje Yarışmaları Birincisi
Okan Üniversitesi Mühendislik Yarışması Birincisi
Başakşehir Living Lab Proje Yarışması Türkiye Birincisi
Tübitak 48. Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Kodlama Türkiye ikincisi
Tübitak 48. Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Fizik Türkiye üçüncüsü
Tübitak 48. Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Teknolojik Tasarım Teşvik Ödülü
Uluslararası Liseler Arası Tiyatro Festivali En İyi Dekor, En İyi Kostüm, En İyi Yönetmen ve En İyi Oyuncu Ödülleri
World Cities İstanbul İstanbul'17 Birincisi
Meridyen Derneği Münazara Şampiyonlar Ligi Şampiyonu
26. MEF Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Üçüncüsü
İngilizce Münazara Yarışması Türkiye Birincisi
Arapça Bilgi Yarışması Türkiye Birincisi
Kampüs Alanı, Sosyal ve Kültürel İmkânları
Kartal AİHL, konferans salonu, kapalı ve açık spor alanları, laboratuvarları, tematik sınıfları, amfisi, sınav salonları, cep sineması, galerisi, uygulama camisi, yemekhanesi ile tamamen üniversite kampüslerini andırmaktadır. Bu fiziksel donanımın bugünlerde daha da geliştiği gözlenmektedir. Okul kampüs alanında geçtiğimiz ay müstakil kütüphane binası inşa edilmeye başlanmış.
Kartal AİHL öğrencileri kendilerini hazırlık sınıfından itibaren pek çok sosyal ve kültürel etkinliğin içinde bulup kişisel anlamda kendini geliştirme, söz sahibi olma, aidiyet hissetme ve aktif rol alma süreçlerini yaşamaktadır. Okulda edebiyattan felsefeye, ilahiyattan sanata kadar farklı alanlarda 9 dergi yayınlanmakta ve kitap çalışmaları da yapılmaktadır. Kartal AİHL, 45 kulüp çalışması, 10 okuma gurubu, 8 ders halkası, 5 atölye çalışması, 9 kurs faaliyeti, 20 proje çalışması, festivaller, fuarlar, seminerler ve sergilerle öğrencilerini hayata hazırlamaktadır
Tercih İçin Merak Edilenler
-2016 yılında en son 486 puanla %1,3'den öğrenci kazanmış. Geçtiğimiz yıl yerleşen öğrenciler 46 farklı şehirden, İstanbul'dan ise 17 farklı ilçeden okulu tercih ederek gelmiş.
- Erkek öğrenciler için devlet yatılılık, kız öğrenciler için ise Vakıf yurdunda yatılılık imkânı mevcut
- Okul kontenjanı 2017 için 150 öğrenci