2019 2020 Anadolu Üniversitesi Güz Dönemi Sınav sonuçları sorgulama: AÖF sınav sonuçları açıklandı!

Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği AÖF sınav sonuçları açıklandı! Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen 2019 2020 AÖF düz dönemi sınav sonuçları 'anadolu.edu.tr' adresinden yayınlandı. İşte AÖF sınav sonuçları sorgulama sayfası...

Anadolu Üniversitesi (AÖF) güz dönemi sınav sonuçları açıklandı! Anadolu Üniversitesi'nde eğitimini tamamlamak isteyen binlerce adayın gözü sınav sonuçlarındaydı. Adaylar sonuçları 'anadolu.edu.tr' adresinden öğrenebiliyorlar. Haberimiz içerisinden 2019 2020 AÖF sınav sonuçları sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Anadolu Üniversitesi tarafından 14 15 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen açıköğretim ara sınav sonuçları beklenenden daha erken bir tarihte açıklandı. Aşağıdaki linkten 2019 2020 AÖF güz dönemi sınav sonuçlarına erişebilirsiniz.

AÖF SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

ARA SINAVA GİRMEYEN DÖNEM SONU SINAVINA GİREBİLİR Mİ?

Anadolu Üniversitesinin yayımladığı bilgilre göre ara sınava katılamayan öğrenciler dönem sonu sınavına katılabilirler.

HARF NOTLARI NASIL BELİRLENİYOR?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC Geçer Harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. 

CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00’ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir. Fakat, öğrencinin son akademik durumu Uyarı yani genel not ortalaması 2,00’ın altında ise bu notlar, Başarısız Harf Notlarıdır ve Uyarı alınan dönemden itibaren öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir. 

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Şunu hatırlatmakta fayda var: Öğrencinin daha önceki dönemlerdeki Akademik Durumu Uyarı olsa bile, son akademik durumu Başarılı ise koşullu geçer derslerinden başarılı olmuş olur.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00’ın üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00’ın üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.