ABD'de nükleer denizaltılara dair sırları başka devlete satan mühendis yakalandı

ABD'de yeni gelişen ajanlık faaliyeti konuşuluyor. Askeri sırlara erişimi olan bir Donanma nükleer mühendisi, yabancı devlet görevlisi sandığı bir FBI ajanına ABD'nin nükleer sırlarının olduğu çok sayıda hafıza kartını kripto para karşılığında sattı. Mühendis, bir yılı aşkın süredir takip edildiğini fark etmemişti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

ABD Donanması'nda görevli bir nükleer mühendis ve eşi, devletin nükleer sırlarını yabancı bir ülkeye satmaya çalıştıkları için gözaltına alındı.

Aksam.com.tr'nin AP News'ten aktardığı habere göre, Jonathan Toebbe adındaki 42 yaşındaki mühendis, Amerikan nükleer denizaltılarının tasarımı hakkındaki bilgileri kendisini yabancı bir devletin temsilcisi olduğuna inandıran bir FBI ajanına verdi.

Yetkililer ayrıca, gizli bir ilişkinin nasıl yürütüleceği konusunda talimatlar verdiğini ve şöyle yazan bir mektupla "Dilinize yapılan bu kötü çeviri için özür dilerim. Lütfen bu mektubu askeri istihbarat teşkilatınıza iletin. Bu bilgilerin ulusunuz için çok değerli olacağına inanıyorum. Bu bir aldatmaca değil." dedi.

FBI, planın Nisan 2020'de Jonathan Toebbe'nin yabancı bir hükümete bir donanma belgesi paketi göndermesi ve o ülkeye operasyon kılavuzları, performans raporları ve diğer hassas bilgileri satmakla ilgilendiğini yazmasıyla başladığını söyledi.