Kuşların cıvıltısı, çiçeklerin kokusu, çocukların sokaklardaki coşkusu yaz mevsiminde olduğumuzu keyifle hissettiriyor. Beslenme ise sıcak havaların etkisiyle hep arka plana itiliyor. Ya fazla yiyor ya da öğün atlıyorz. Vücut direncimizin düşmemesi ve yazın tadına doya doya varabilmek için bu mevsimde ferahlatan gıdalarla sağlıklı beslenmek şart. Peki, ama nasıl?
ÖĞLE YEMEYİNİ ATLAMAYIN
Bol bol ve sürekli su için. Özellikle sıcak yaz günlerinde su, vücudunuzun çalışabilmesi için gereklidir. Bu sıcak havalarda terleyerek kaybettiğiniz mineralleri yerine koymak için sade mineralli soda için. İçine limon damlatarak aroma tadı vermeniz de mümkün. Her sabah mutlaka kahvaltı yapın. Yumurta ve peynir sofranızda bulunsun. Tam tahıllı ekmeğinizle birlikte domates, salatalık ve çiğ sebzelerle kahvaltınızı renklendirin. Yazın en çok yapılan hatalardan biri öğle yemeği yememek. Soğuk bir çorbayla yanında sebze yemeği ve 1 kâse yoğurt sıcak yaz günlerinde alternatifiniz olsun. İkindi ara öğününüzü ihmal etmeyin. 1 kâse yoğurt içine 3 yemek kaşığı yulaf ve taze bir meyveyle günü serinleyerek devam ettirmeniz mümkün. Bu öğün sizi akşama kadar tok tutacaktır. Akşam yemeğiniz hafif olsun. Yağda yapılan kızartmalar bedeninizi yorar. Et veya tavuk yerseniz ızgara, sote ya da fırında yapın. Balık tercih ederseniz buğulama ya da ızgara olsun.