Kora ile dönüşümün kahramanı ol!

Çevre bilinci ve geri dönüşümün önemini vurgulamak amacıyla hazırlanan Kuşlara Fısıldayan Kız kitabının kahramanı Kora çocukları bilinçlendirmeye ve dönüşümün bir kahramanı olmaya çağırıyor.

"Yaşanılabilir Bir Dünya Birlikte Kolay" mottosuyla tüketicilere seslenen Koroplast, çevre bilincini aşılamak, geri dönüşümü ve önemini anlatarak bu konuda alışkanlık oluşturmak ve farkındalık yaratmak için kurumsal sosyal sorumluluk projesine imza attı. Özellikle evsel atıkların büyük bölümünün sanılanın aksine "çöp" olmadığını anlatmak için "40 farklı noktada atık toplama hareketi"ni başlatan marka tarafından STK'lar, belediyeler ve gönüllülerle birlikte Türkiye'nin birçok ilinden iki ayda sekiz ton atık toplandı ve ayrıştırılarak belediyelerin geri dönüşüm tesislerine teslim edildi. Toplanan bu atıklar geri dönüştürülerek çocuklara özel "Kuşlara Fısıldayan Kız" hikâye kitabı ortaya çıkarıldı. Çocuk yazarı Sara Şahinkanat tarafından eğitici, öğretici ve keyifli bir dille kaleme alınan kitap, çevre bilinci ve geri dönüşümün önemini vurguluyor. Hüseyin Sönmezay'ın da resmettiği "Kuşlara Fısıldayan Kız" kitabında doğaya ve çevreye zarar verebilecek atıkların geri dönüştürülerek yeniden kullanılabileceği Kora isimli bir karakter üzerinden anlatılıyor.

Kitaba, www.koroplast.com/donusumkahramanlari adresinden ulaşmak mümkün.

Özel bir program ile tanıtılan kitabı lansmanda ünlü oyuncu Burcu Kara okudu. Çocuklar için özel olarak hazırlanan eğlence alanında atölyeler düzenlenirken Kara'nın sunumuyla kitabın çıkış süreci ve içeriğini yazarı Sara Şahinkanat ile Koroplast Pazarlama Direktörü Gülsün Mersin anlattı. "Kuşlara Fısıldayan Kız" hikâye kitabı lansmanında konuşan Koroplast Pazarlama Direktörü Gülsün Mersin, "Kuşlara Fısıldayan Kız hikâye kitabı ile başta çocuklar olmak üzere toplumun her kesiminde farkındalık oluşturarak tüketicilere geri dönüşüm alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz. Kitabımızın bin adetinin dış kapağı, 40 farklı noktada atık toplama hareketi kapsamında toplanan atıkların geri dönüşümünden üretilen özel plastik kapak ve sayfaları da geri dönüşümlü kağıttan üretildi" diyor ve ekliyor, "Topluma olan sorumluluk bilinciyle geleceği şekillendirmeyi de misyon edindik. Bu doğrultuda TOÇEV'in yönlendirmesiyle okullarda geri dönüşüm eğitimlerine başladık. Önümüzdeki sene de çevre temizliği ve geri dönüşüm eğitimlerine devam etmeyi planlıyoruz."

Farkındalık oluşturmak adına böyle bir projede yer aldığı için mutlu olduğunu söyleyen yazar Sara Şahinkanat, bu sürecin kendisini çok etkilediğini dile getirdi. Yaptığı okumalar sırasında kendini etkileyen bazı olayları hikâyeye dahil eden Şahinkanat konuşmasına şöyle devam etti: "Birikim olmadan kitap yazamıyorsunuz. Bu konu da evrensel bir sorun. Bu yüzden uzun bir internet okuması yaptım. Yabancı kaynakları, haberleri okudum. Bu süreçte karşıma çıkan bir haber beni çok etkiledi. Çöpe atılan bir tekstil parçası nedeniyle bir yunusun yüzgeci zarar görmüş ve kıyıya vurmuştu. Bunu olumlu sonla kitaba dâhil etmek istedim. Kora kitapta yunus balığını kurtarıyordu. Kitapla ilgili yapılan konuşmalarda toprak kirliliğini de dahil edelim dedik ve kuşlarla ilgili olan olay örgüsü dahil oldu. Bu kitap sayesinde çok ciddi bir aktivist oldum diyebilirim. Yaptığım araştırmalar bende de farkındalık oluşturdu. Hedef çocuklar değil aslında. Bu sorunu onlar yaratmadı. Yetişkinler bu hikâyeyi çocuklarına aktarırken kendileri de bazı şeylerin fakrına varacak."