Yazarlar

Turgay Güler

Turgay Güler

O kadınların eli

Baş döndüren bir haftayı geride bıraktık. Dünyanın bir numaralı gündem maddesi hiç şüphesiz İran-ABD gerilimiydi. Süleymani’nin öldürülmesi, ABD üslerinin İran tarafından bombalanması, yanlışlıkla vurulduğu söylenen Ukrayna uçağı, Trump’ın, Hameney’in dünyayı geren açıklamaları. 

Türkiye de bu çok hararetli gündemi konuştu, tartıştı. Libya, Hafter, Kanal İstanbul gibi konular da ekstrasıydı. Derken son dakika gelişmesi yaşandı, Marmara sallandı. Oturduk bir de İstanbul depremini masaya yatırdık. 

Ve sonra birtakım ‘eller’ devreye girdi mevcut gündemi ters yüz etti. 

O ellerin hepsi de kadın eliydi. 

Konuşan kadın elleri.  

İşte onlar. 

ÜMMÜ GÜLSÜM’ÜN ELİ 

“Kim milyoner olmak ister” yarışmasına katılıp tüm Türkiye’yi ekran başına kilitleyen Ümmü Gülsüm, 4 yaşında geçirdiği bir hastalık nedeniyle konuşamıyordu. O gece hepimiz Ümmü Gülsüm’ün muhteşem sessizliğine, gülen gözlerine, azmine, enerjisine vurulduk. Bir süre sonra konuşamadığını bile unutturdu bize. Elleriyle anlattı her şeyi; yazdı, çizdi, salladı. Sonunda başardı. 

Gönlümüzü de fethetti.  

FİLENİN SULTANLARININ ELİ 

Yine ekran başına kilitlenmiştik. Filenin sultanları ‘elleriyle’ tarih yazıyordu. Elemelerin ilk maçında yenildiğimiz Almanya’yı ezip geçtik, perişan ettik. Maçı 3-0 aldık, tabii 2020 Tokyo biletini de. O ne muhteşem bir gece, o ne muhteşem ellerdi öyle. 

Milletçe kenetledi bizi. 

GAMZE İLGEZDİ’NİN ELİ 

Bazı ‘eller’ de canımızı sıktı. Onlardan biri, CHP milletvekili Gamze İlgezdi’nin eliydi. Kuaföre gitmiş, ellerine manikür yaptırmak istemişti. Vekil olduğu için, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi olduğu için ayrıcalık istedi ama olmadı. Üstüne üstelik hakkını gasp ettiği müşteri tarafından haddi de bildirildi. Kuaför işletmecisi ve çalışanları da Gamze Hanım’ın ellerine çok ünlü kişinin elleri muamelesi çekmemişti. Sonra o eller, intikam duygusuyla harekete geçti ve o kuaförü perişan etti. 

Milletçe utandık. 

KILIÇDAR KAFTANCI VE İMAMOĞLU’NUN ELİ 

‘PKK sizi tükürüğüyle boğar’ diyerek Türkiye’yi tehdit eden, 50 masum Kürt vatandaşının ölümüne sebep olan, terör örgütünü arkalayan Selahattin Demirtaş’ın yazdığı kitap tiyatroya uyarlandı. 

PKK’nın siyasi uzantısının başının kaleme aldığı oyunu en ön sırada o kadınlar izledi. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,  ‘sahnedeki bu oyunun’ alkışlarıyla bir parçası oluverdiler. Tüm Türkiye bu vesileyle o elleri gördü. 

Milletçe bir kez daha kahrolduk.  

VE SON BİR NOT 

Bu satırları yazarken bir taraftan da merhum Yıldırım Gürses’in ‘Eller eller eller’ şarkısını mırıldanmaya başladım. 

Bilenler hatırlar, bilmeyenler de açıp dinlesinler; çok güzel bir şarkıdır. Tabii Gürses’in şarkısındaki eller, sadece güzel olanlarıdır. 

Şöyle başlar: 

Eller eller eller  

Eller eller eller  

Sallanır dile gelir 

Bülbüller güle gelir 

Öpülür hale gelir 

Konuşan ellerimiz

Turgay Güler Diğer Yazıları