Yazarlar

Serkan Fıçıcı

Serkan Fıçıcı

serkan.ficici@turkmedya.com.tr

Muhalefetin 'PP'si olmak...!

Serkan Fıçıcı tüm yazıları

Yeni oluşumlar... 

Yeni partiler... 

Ak Parti’den kopanlar... 

Muhalefet işi gücü bıraktı umudu bunlara bağladı. 

Niye? 

Çünkü kendilerinin yapamadıklarını Davutoğlu ve Babacan’dan bekliyorlar. 

Ne o? 

Ak Parti’den oy tırtıklamak. 

Kurulacak yeni partilerin birer “ana gövde” olamayacakları ortada. Dertlerinin sadece ve sadece “Ak Parti ve Sn. Erdoğan’a kaybettirmek” olduğu da belli. Bunlar için “eklenti” desek yeridir. 

Davutoğlu ve Babacan etrafında toplaşanlara sormak lazım. Muhalefetin PP’si yani “PROTEZ PARTİSİ” olmayı içinize sindirebiliyor musunuz? 

İstikbal Göklerdedir... 

Atatürk’ün gösterdiği bu hedefin nasıl ete kemiğe büründüğüne,  nasıl gerçeğe dönüştüğüne şahit olmak isteyenler bugünlerde Atatürk Havalimanı’ndaki TEKNOFEST’e uğrasın. Bilime, teknolojiye gönül veren pırıl pırıl gençlerin “tam bağımsız Türkiye” sevdasını, üretme, yarışma ve başarma azmini görmek kelimenin tam anlamıyla “doping etkisi” yapıyor. 

Lafla değil, emekle, yürekle, yerli ve milli eserler üreterek gençlerimize “özgüven aşısı” yapan Sn. Selçuk Bayraktar’a da bin selam... 

Suriye Bilmecesi  

Sınırda ortak devriye attığımız ABD Suriye’deki PKK unsurlarını beslemeye devam ediyor. Rusya ile çok konuda hemfikiriz ama iş Esed ve rejimin geleceği meselesine gelince ayrışıyoruz. İran ile de durum farklı değil, 3 konuda anlaşıyorsak 5 konuda farklı düşünüyoruz. 

Peki bu karmaşadan ne çıkar? 

Ankara Zirvesi bize Suriye meselesinde daha rafine bir süreç vaat ediyor mu? 

Zor ama imkansız değil. Zira tüm mücadelelerin nihai hedefi anlaşma masasına eli güçlü oturabilmek. Burada en önemli iş mevzi kaybetmemek. Yani tezlerini sahada sonuna kadar savunabilen masadan da kazançlı ayrılacak. Bizim derdimiz Suriye üzerinden rant sağlamak değil. Türkiye’yi terör ve göç baskısından koruyabilmek. Süreç can yakıcı olsa da “sabreden kazanır” inancıyla dayanabilmek lazım. Çünkü sonuna kadar haklıyız. 

Diyarbakır güzel bağlar.... 

Tarih yazıyor analar... 

Diyarbakır’da evlat nöbetine devam eden yüreği yanık anneler gündemden düşmeyecek. Kim ne dolap çevirirse çevirsin nafile. Surda gedik açıldı bir kez. PKK terörüne karşı Hacire Ana ile başlayan sivil direnişin destanlaştığını da göreceğiz. Diyarbakır’dan Edirne’ye uzanan halaylar kuracağımız günler yakın.

Serkan Fıçıcı Diğer Yazıları