Yazarlar

Prof. Dr. Cevdet Erdöl

Prof. Dr. Cevdet Erdöl

Yeni ve güçlü Türkiye!

ABD’nin Suriye’den çekilme sürecine ilişkin tartışmalar devam ederken pazartesi sabahı ABD Başkanı Trump’tan tepki çeken bir açıklama geldi. 

Trump kurdukları terör örgütlerini (PKK, PYD, YPG, DEAŞ) kastederek “Kürtlere saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz.” tehdidini savurdu. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sn. İbrahim Kalın’ın da ifade ettiği gibi Türkiye’nin hedefinde Kürtler değil teröristler var. Ülkemizin amacı tüm Suriyelileri terör tehditlerine karşı korumaktır. 

Bu yazımda Trump’ın tehdit dolu açıklamasının asıl nedenlerini siz değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum. 

Ben bu açıklamayı “Kenevir ekmeye kalkarsan…”, “Dünya beşten büyüktür demeye devam edersen…”, “Milli paranla ticaret yapmaya kalkarsan…”, “Ülkenin her tarafında petrol aramaya devam edersen”, “Kirli oyunlarımıza çomak sokmayı sürdürürsen”, “Kendi İHA ve SİHA’larını üretir, İsrail’e bağımlılığı reddedersen” … şeklinde megalomani ve demans belirtileriyle birlikte olan hezeyanlar olarak okuyorum. 

Trump, karşılarında el pençe duran, yanağından makas aldıran, üç kuruş IMF kredisi için havaalanında kurban kestiren siyasilere… duyduğu özlemin etkisiyle esip gürlüyor. 

Haksız da değil aslında. 

2002 öncesinde üretmeden tüketen, satmadan satın alan, eli hep altta, beli hep bükük, veresiye defterinden adı hiç silinmeyen bakkal müşterisi yaptılar güzel ülkemizi. 

Veresiye defterinden adı silinmeyen Türkiye’nin, ürettiği İHA ve SİHA’ları Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko‘nun dumanı tüten açıklaması ile duyan Trump nasıl çıldırmasın? 

İHA demişken milli savunma sanayimiz için başlattıkları seferberlik ve havacılık alanındaki çalışmalarıyla bayrak direği ipi ithal eden Türkiye’yi İHA ihraç eden Türkiye konumuna getiren iradeye, Baykar Makine ve Bayraktar ailesine teşekkür ediyorum. Tüm engellemelere rağmen ortaya çıkan başarı kalbi Türkiye için atan herkesin gurur kaynağı olmuştur. Başlangıçta ve envantere giriş sürecinde çorbada az da olsa katkısı olan birisi olarak bende ayrıca gurur doluyum. 

Savunma Sanayiinde %70’e yakın millileşen, sağlık sektöründe ve her alanda yerli ve milli hamlesi başlatan, yaptığı insani yardımlarla dünyanın gönlünü fetheden bir Türkiye’ye dost görünümlü düşmanların esip gürlemesi doğru yolda ilerlediğimizi göstermektedir. 

Bugün bu yazıyı yazmıyor olabilirdik. Bugün terörle mücadelede, ihracatta başarısını kanıtlamış bir Türkiye’den bahsetmiyor olabilirdik. Bugün İsrail’den ithal ettiğimiz hurda İHA’lar ile elde ettiğimiz görüntüleri farkında olmadan terör unsurlarına arşiv yapıyor olabilirdik. Şükür ki olmadık! 

Trump ve türevlerinin tehditlerinden her alanda millileşmeden tam manası ile kurtulamayacağız. 

Bu tehditler bize vatan sevgisini üretkenlik hamuru ile yoğuran elleri hakkettiği yere taşımak misyonunu yüklemektedir. 

O yüzden elini taşın altına koyanların ellerini o taşın altında bırakmayalım... Bırakmayalım çünkü; o taşın altından mazlumların umudu, geleceğin mimarı, adaletin timsali büyük ve güçlü Türkiye çıkacak! 

Trump’ın tehditlerine Fırat’ın doğusundaki bataklığı kurutmak ve her alanda yerli ve millileşmeye devam etmek en etkili yanıt olacaktır. 

Merek Ediyorum; 

Trump’ın halkının yüzde kaçı Türkiye düzeyinde sağlık sigortasına sahiptir. 

Sağlık ve afiyet içinde kalınız. 

Prof. Dr. Cevdet Erdöl Diğer Yazıları