Yazarlar

Cevdet Erdöl

Cevdet Erdöl

Kullanışlı ittifakın 3 “y” planı 

Cevdet Erdöl tüm yazıları

Malum olduğu üzere 24 Haziran’da millet olarak çok önemli bir seçime tanıklık edeceğiz. Her seçim halkın iradesini sandığa yansıttığı için önemli olsa da 24 Haziran seçimleri önceki seçimlere nazaran daha büyük bir anlam ve önem ihtiva ediyor. Hatta bu seçimlerin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri olduğunu söylemek abartı olmaz. Bu seçimde Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle ülkemizin 200 yılı bulan yönetim sistemi arayışlarının zirvesi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini oylayacağız. 

Milletimiz 24 Haziran’da ya istikrarı ya da kaosa gidecek yolu tercih edecektir. Çünkü bu seçimde, Türkiye’yi muasır medeniyetin üzerine çıkaran Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Ak Parti’nin karşısında Türkiye’nin büyümesini, bağımsız hareket etmesini hazmedemeyen iç ve dış mahfiller ve onların kullanışlı uzantıları var. Bunlara ülkemizin gelişmesini ve dünyada söz sahibi olmasını istemeyen şer odakları da diyebiliriz. 

Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Ak Parti’ye karşı “Millet İttifakı (!)” adıyla ittifak oluşturanların bileşenlerine baktığımızda geçmişte aralarında ciddi görüş farklarının, hatta siyasî husumetlerin olduğunu görüyoruz. CHP, SP, İP, DP; hatta buna gizli ortak olarak HDP’yi de dahil edebiliriz. Bu beş benzemezler nasıl oluyor da bir araya gelebiliyor? Bunun tek bir cevabı vardır, o da Erdoğan düşmanlığıdır. Peki bu partilerin Erdoğan’a düşmanlıkları kişisel mi? Elbette değil. Onların iflah olmaz Erdoğan düşmanlığı O’nu vesayetin, sömürünün önündeki en büyük engel olarak görmelerinden kaynaklanıyor. 

Eskiden muhalefetteki partiler hükümet kurmak ve iktidar olmak için bir araya gelirlerdi. Bugünkü muhalefete baktığımızda durum çok farklı gözüküyor. Kendi iradeleri ile konuşmadıkları ve dışarıdan yönlendirildikleri çok net olan bu ittifak Hacivat- Karagöz gibi tek elden yönetilen bir gölge oyununun iradesiz oyuncuları gibi hayal pazarlamaktadırlar. 

İpi Amerika’nın, Batı’nın, Türkiye düşmanlarının elinde Hacivat- Karagöz ve Kavuklu ile Pişekâr orta oyunundan ötesi olmayan bir ittifak. 

AK Parti’yle bu beş benzemezler ittifakının seçim beyannamelerini incelediğimizde bu Hacivat- Karagöz, Kavuklu ile Pişekâr gerçeğini çok net görebiliyoruz. “Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye” sloganını kendine şiar edinen Sayın Cumhurbaşkanımız 2023, 2053, 2071 ve ötesini kurgularken “Millet için Geliyoruz (!) “ sloganını kullanan ve sadece 16 yıllık kazanımları yıkmayı vaat eden bir muhalefet gerçeğiyle karşı karşıyayız. 

Bunlar seçim ittifakı değil, adeta Hafriyat A.Ş. ortağı gibiler. Habire yıkmak, satmak, durdurmak vb. uzman olduğu işleri anlatıp geziyorlar. Yıkmaktan hariç tek bir projeleri yok. Millet olarak 24 Haziran’da ya devam diyeceğiz ya da aşağıdaki yıkım faaliyetlerini övünerek savunan muhalefete ülkemizin bütün kazanımlarını heba etmesi için bırakacağız. Karar Milletin. 

İşte o enteresan vaatlerden seçmeler; 

“Terör ve teröristlere yönelik getirilen OHAL kalkacak, özerklik getirilecek, TİKA kapatılacak, TRT satılacak, Külliye yıkılacak, nükleer enerji, Kanal İstanbul, yerli otomobil durdurulacak, uçaklar satılacak, Fetöcüler, PKK’lılar salınacak, İMF gelecek...” 

İktidarın 3Y formülüne karşı bu malum “ÇOK UZAKTAN KUMANDALI” ittifakın da 3 Y prensibini hiç ama hiç unutmayalım: Yapmam, Yaptırmam, Yıkarım. İnanıyorum ki aklını kullanan ve duygusal davranmayan hiçbir vatan evladı ideolojik görüşü ne olursa olsun muhalefet denen yıkım ekibine değil oy, selam bile vermez. 

Tarih boyunca daima hak ve hakikatten yana olan aziz milletimiz 16 Nisan 2017’de Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemine “Evet” demişti. Halkımız 24 Haziran’da da, kabul ettiği bu yeni sistemi bilfiil hayata geçirecektir. Bundan zerre kadar şüphemiz yoktur. Batı, ABD, FETÖ, PKK, YPG ve Hacivat- Karagöz ve Kavuklu ile Pişekâr orta oyuncuları gibi ortalıkta gezinen ittifaklar Türkiye’nin önüne takoz koymaya çalışsa da Türkiye’nin bu kutlu yürüyüşünü hiç kimse durduramayacaktır. Kendisini milletimizin hizmetkarı olarak tanımlayan ve ömrünü milletimize vakfeden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve liderliğindeki ekibi var oldukça endişeye mahal yoktur. 

Cevdet Erdöl Diğer Yazıları