Yazarlar

Devletin hemen tüm kurumlarına sızan terör örgütü FETÖ ile mücadele sürüyor. Her ne kadar bu mücadeleyi baltalamaya çalışanlar olsa da, ‘Bir çok kamu görevlisi FETÖ ve PKK bahanesiyle haksız yere ihraç edildi’ dense de, devlet en tepesinden en alttaki memuruna kadar bu işi öylesine sıkı tutuyor ki; hiçbir suiistimale mahal verilmiyor. Baltalamaya çalışanlar derken, geçtiğimiz hafta Meclis çatısı altındaki bir soytarıya değinmeden edemeyeceğim. 15 Temmuz direnişini, o şanlı istiklal mücedelesini hiçe sayarak, bu mücadeleyi karalamaya çalışan bu soytarı benim gözümde sivil bir teröristtir. Meclis içindeki kravatlı PKK’lıları biliyorduk da, sivil kıyafetlere bürünmüş FETÖ’cülere alışık değildik. 

Her neyse gelelim konumuza! 

Devletin FETÖ ile mücadelesi diyorduk! Buna son örnek gazetemizin manşet haberinde detaylarını okuyacağınız Isparta Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma... Aralarında eski kaymakam, polis ve öğretmenlerin de olduğu sözde saygın isimler, 15 Temmuz İnisiyatifi Derneği kuruyor. Dernek ilk bakışta FETÖ ile mücadele yürütüyor. Ancak maksatları çok başka. Bu kişiler devletin önemli kademelerinde görevli isimlere kumpas kurup ‘FETÖ’cü’ iftirasında bulunuyor. Dosyaları inceleyen müfettişler ve yargı makamları, iddiaları ortaya atan kişilerin 15 Temmuz İnisiyatifi Derneği yöneticisi olmalarına bakmadan hakikate ulaşıp suçlamaların yöneltildiği isimleri tek tek aklıyor. 

Mağduriyet konusunda Adalet Bakanlığı’nın da bir dizi önlemler aldığını biliyoruz. Hakkında ‘FETÖ’cü’ diye şikayet edilen işadamı ve kamu görevlisi kişilerin mağduriyet yaşamaması için ‘lekelenmeme’ düzenlemesi getirildi.

16 BİN KİŞİ YARARLANDI

Artık savcılıklar ihbardaki iddialar kesinlik kazanmadan bu kişileri soruşturma dosyasında ‘şüpheli’ sıfatına almıyor, isimler kamuoyuna duyurulmuyor. Bu düzenlemeyle, hakkında ‘soruşturmaya yer olmadığı’ yönünde karar verilen yaklaşık 16 bin kişinin adı haksız yere FETÖ ile anılmamış oldu.  

Başkan Erdoğan’ın hukuk danışmanlarından AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın OHAL komisyonu çalışmalarıyla ilgili geçtiğimiz gün açıkladığı rakamlar da yine titiz çalışmanın göstergesi. Özkaya’nın verdiği bilgiye göre göreve iade için 125 bin memur OHAL Komisyonu’na başvurmuş. Sonuca bağlanan 40 bin başvurudan 2 bin 700’ünden kabul kararı, 37 bin 300’ünden ise ret kararı çıkmış.  

Kısacası FETÖ ile irtibatlı olan isimler hakkındaki inceleme öyle muhalefetin dediği gibi her gelen ihbara göre ya da keyfi yapılmıyor. Her ayrıntı tek tek inceleniyor. Bu mücadele öyle kolay bir mücadele değil. Biraz sabırlı olduğumuzda devletin sapla samanı çok iyi ayırdığını göreceğiz.

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları