Yazarlar

Ana muhalefet partisi yerel seçimler öncesi oldukça hareketli! Çalışmalar iki ana eksen üzerinde yürüyor. Birincisi, PKK’nın siyasi kanadı HDP’yle yapılacak ittifak... 24 Haziran seçimlerinde üstü kapalı gerçekleşen pazarlıklar bu kez ayyuka çıkmış durumda. Konuyla ilgili çarpıcı detayları bugün gazetemizin manşetinde okuyacaksınız.  

Diğer ayakta ise parti içi hiziplerin, çıkar odaklarının, ihale zengini  müteahhitlerin, eski kulağı kesik siyasetçilerin adaylık için yürüttüğü çalışmalar var.  

Daha önce de bu köşede gündeme getirdiğim gibi 10 Aralıkçılar, Muharrem İnce’ciler daha uzun vadeyi hedefleyen derin bir çalışma içinde.  

Bir de ellerinde çantalarla Ankara’nın yolunu tutan tipler var... 

Evet, yanlış duymadınız, bugünlerde CHP Genel Merkezi’nin etrafı, para dolu çantalarla dolaşan ‘taşra siyasetçileri’nden geçilmiyormuş. Bunu biz söylemiyoruz, bizzat parti içindeki CHP’liler anlatıyor. 

Bu ‘çantacılar’ Kılıçdaroğlu’nun A takımındaki isimlerle temasa geçip, ya kendi adaylıkları için ya da çıkar ilişkisi içinde oldukları isimleri aday listesine yazdırmak için çabalıyormuş.  

Açıkçası bu bilgiyi edindiğimde, Kılıçdaroğlu ve ekibinin tabandan gelen ön seçim taleplerini ısrarla geri çevirmelerini daha da anlamlandırdım.  

Bir yanda HDP’yle ittifak sonucu ortaya çıkan adayları diğer yanda çanta büyüklüğüne göre listeye girmeyi başaran isimleri parti tabanına nasıl kabul ettirebilirler ki! 

Peki, kim bu çantacılar? Elbette kulağımıza gelen isimler yok değil! Ama çok merak ediyorsanız, açıklandığında CHP’nin aday listelerine dikkatli bir göz atın derim! Eğer o listelerde düne kadar genel merkeze muhalif olan hatta bütün yazı delegelerden imza toplamakla geçiren isimleri görürseniz, anlayın ki çantacılar onlardır! 

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları