Yazarlar

Yerel seçim öncesi CHP’nin aday tercihleri çok tartışılacağa benziyor. Listelerde hem HDP, İP’le ittifak arayışlarının sonucu isimler, hem de parti içi dengelerin ön plana çıkardığı adaylar olacak. Asıl kıyamet ise hiç kuşkusuz İstanbul ve ‘garanti’ ilçelerde kopacak.  

Bu noktada ilginç bir kulis bilgisini sizinle paylaşmak istiyorum.  

Konumuzun kahramanı Muharrem İnce’nin dünürü de olan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar... CHP’yi yakından takip edenler hatırlayacak, seçim sonrası başlayan “İnce ayaklanması”nda, Işıklar Trakya bölgesindeki delegeleri örgütlemekle görevliydi.  

Kılıçdaroğlu ve ekibi ayaklanmayı bastırınca, Işıklar’ın da yeniden aday gösterilme hayalleri suya düşmüştü.  

Ama listelerin açıklanmasına günler kala sürpriz bir gelişme oldu, haber kaynağımın aktardığına göre Özcan Işıklar “yüzde 1 milyon” yeniden aday olacak. 

Peki, ayaklanmanın bastırılmasının ardından gak diyen delegeyi disipline veren, guk diyeni ihraç eden CHP yönetimi “elebaşlarından” Işıklar’la ilgili neden çark etti? 

İddiaya göre bu çarkın arkasında Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos var! Bartholomeos ile Işıklar’ın muhabbetini artık bilmeyen yok. Hatta daha 5 gün önce iki isim Aziz Nektarios için Silivri’de düzenlenen anma etkinliğinde bir araya geldi.  

Yine iddialara göre, Bartholomeos, Özcan Işıklar için özel bir ekip görevlendirdi ve bu ekip CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüştü. Tıpkı Ahmet Türk’le 5 yıldızlı bir otelde gerçekleşen görüşme gibi bu buluşma da çekirdek kadro dışında herkesten gizli tutuldu.  

Ziyaretin ardından Bartholomeos’un “adaylık tamam” notuyla Işıklar’a döndüğü belirtiliyor. Özcan Işıklar’ın bu iyiliğe karşılık Selimpaşa’da bulunan bazı mülklerin Fener Rum Patrikhanesi’ne devrini sağlama sözü verdiği de ifade ediliyor.  

Evet, gerçekten ortada ‘yok artık’ dedirtecek cinsten ilişkiler yumağı var. Bu anlattıklarım şimdilik iddia aşamasında ama liste açıklandığında Silivri’nin karşısında Kılıçdaroğlu’na karşı delegeyi örgütleyen Özcan Işıklar ismini görürsek hiç şaşırmayalım!

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları