Yazarlar

Markar Esayan

Markar Esayan

markar.esayan@aksam.com.tr

Suikast mı çağırıyorsunuz?

Markar Esayan tüm yazıları

Belli ki İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u hedef seçmişler. Bu kirli iş için CHP İstanbul İl Başkanı, lojistik destek için ise İBB uygun görülmüş. Durmadan belaltı şekilde Altun ve ailesi hedef alınıyor. Bir şey elde edemedikçe seviyeyi daha da düşürüyor, işi röntgenciliğe, hatta Allah muhafaza hedef göstermeye vardırıyorlar.

***

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın yanına iki partili alarak Altun’un evini fotoğraflarken yakalanması sonrasında, evinde eşi olmadığı halde çocuklarıyla yalnız bulunan Fatmanur Altun şöyle diyordu:

***

“Ben bir anneyim. Her anne gibi çocuklarımın ve ailemin güvende olduğunu hissederek yaşamak istiyorum. Evimin ve ailemin mahremine girerek, çocuklarımın en temel güven duygusunu paramparça ederek ne elde edeceksiniz? Elde ettiklerinizin hayrını görecek misiniz? Tarifsiz üzgünüm.”

***

Bir başka kadın, CHP İl Başkanı ise şöyle giriyordu olaya:

“Ahlaksızlığınız ve yalanlarınızda boğulacaksınız çok yakında.CHP ilçe başkanı görevini yaparak ve partisinin talimatıyla inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir yine gidecektir.Saklayacak bir şeyleri olanlar panik yaparlar. Sakin olun beyler. CHP ilçe başkanına kamunun malını koruduğu, halkın hakkını hukukunu gözettiği için kimse dokunamaz. Devletin nüfuzu halkın hakkını korumak için var ve bunu isteseniz de istemeseniz de öğreneceksiniz!”

***

Hanesi tecavüze uğrayan ile bu tecavüzün talimatını veren partinin il başkanı kadın arasındaki üslup farkına dikkatinizi çekerim. Mağdur olan üzüntüsünü nezaketle ifade ederken, diğeri bu mağduriyetin müsebbibi iken tehditlerine devam ediyor. Hepimizi tehdit ediyor. Bizler aynı zamanda vatandaşız ve haklarımız var. O buna bile tahammül edemiyor. Nefret ve öfke dolu. Her fırsatta taşırıyor.

***

Bundan da öte, ne CHP’nin il başkanı, ne de Üsküdar ilçe başkanı seçilmiş veya atanmış mülki amirler. Kaftancıoğlu kendisini ve ilçe başkanını devletin yerine koyuyor ve vatandaşları tehdit ediyor. Kaldı ki, böyle bir görevi olsa bile, kimse devlet gücünü zorbalık yapmak veya intikam için kullanamaz.

***

CHP zihniyetinin asla değişmeyeceğini sizlere sürekli yazanlardan birisiyim. Eşekten düşmüş bir halkın evladıyım çünkü. Bunlar 1942’de sadece gayrımüslim olduğumuz için Nazilere özenip mallarımıza el koymuş, 10 yaşındaki çocuklara bile 500 lira Varlık Vergisi çıkarmışlardı. Çift Kur’a Askerlik hadisesinde 16 yaşından 65 yaşında kadar tüm gayrımüslim erkekleri amele taburlarına alıp çukurlarda infaz bekletmişlerdi. Ruhuna rahmet Mareşal Fevzi Çakmak olmasa amcamın da aralarında olduğu o askerlerin akıbeti ne olurdu bilinmez.

***

CHP budur. Değişmez. 

Markar Esayan Diğer Yazıları