Yazarlar

Markar Esayan

Markar Esayan

markar.esayan@aksam.com.tr

Kılıçdaroğlu İmamoğlu'na izin vermiş 

Markar Esayan tüm yazıları

AK Parti Tanıtım ve Medya’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal (ben de kendisinin yardımcısı oluyorum) evvelki gün gazetecilerin sorusu üzerine herkesin merak ettiği şu canlı yayına çıkma meselesini aydınlığa kavuşturdu.

Malum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı AK Parti adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun karşı karşıya geleceği televiz-yon programından bahsediyorum.

Binali Bey bu konuda kendisine soru yöneltildiğinde haklı olarak “arkadaşlarla istişare eder bakarız” babında bir cevap vermişti. Bu cevabı malum medya tarafından çarpıtıldı ve olumsuz algı yaratılmaya çalışıldı.

Oysa herkes Binali Yıldırım’ın konulara hakimiyetini, özgüvenini ve rahatlığını bilir. Ancak CHP’nin adayı ile yayına çıkmak stratejik bir karardır. Nihayetinde bu konu istişare edildi ve olumlu karar çıktı. Kendi şahsi fikrim ise çıkmaması gerektiği yönündedir. Kibir olarak algılanmasın, ben Binali Bey ile CHP adayının aynı kalibrede olmadığını düşünüyor, açıkçası nasıl Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nu karşı karşıya düşünemiyorsam, Binali Bey’i de CHP’nin adayı ile düşünemiyorum.

Hasılı Mahir Ünal süreçle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“CHP ile bir temasımız oldu. Sayın Engin Altay’la bir görüşmemiz oldu. Sayın Engin Altay, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayından sonra CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile görüşme sağladığını ve dolayısıyla bayramdan hemen sonra temas gerçekleştirebileceğimizi ifade ettik. İnşallah ortak canlı yayın için bayramdan hemen sonra bir temas gerçekleştireceğiz”.

Dün ise aynı konuda Binali Bey kısa bir izahatta bulundu:

“Mahir Bey CHP Genel Başkan Yardımcısı ile görüştü. Onlarda Sayın Genel Başkan Kemal Bey’e aktarmışlar. Kemal Bey de izin vermiş. Biz zaten baştan söyledik. Biz her şeye hazırız. Her şeyi konuşuruz, ancak öncelik İstanbul.”

Demek ki bu işler öyle şıpınişi olmuyormuş. AK Parti ve CHP kurumsallığı olan siyasi partiler. Kararlar belli süreçler işletilerek alınmakta. Çok doğal olarak ilgili Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal CHP ile temasa geçmiş ve konu Sayın Kılıçdaroğlu’na iletilmiş. Kılıçdaroğlu da CHP adayı İma-moğlu’na yayın için izin vermiş.

Şimdi ne yapalım; CHP adayını Genel Başkanı’ndan izin istediği için tefe mi koyalım? Ayıp ve haksızlık olmaz mı?

Bu son derece doğal bir durumdur. İmamoğlu CHP’nin adayıdır ve bağlı bulunduğu genel başkan Sayın Kılıçdaroğlu’dur.

Markar Esayan Diğer Yazıları