Yazarlar

Markar Esayan

Markar Esayan

markar.esayan@aksam.com.tr

'Bizden adam olmaz' kafası…

Markar Esayan tüm yazıları

Selçuk Bayraktar örneği de, ona yapılan saldırılar da önemli. Türkiye’nin İHA ve SİHA’lar konusunda gösterdiği büyük başarı, belki de bölge ve dünya tarihini değiştirdi. Libya’da darbecilere ait konvansiyonel bir orduyu bu sayede yenmek söz konusu... Suriye’de yapılan tüm operasyonlarda yine güç üstünlüğü bu sayede ülkemize geçti. Öte yandan Kuzey Irak ve sınır dâhilinde terörle verilen mücadelede hem kazanılan başarı, hem de çok daha az şehit verilmesi bu şekilde mümkün oldu.

***

Bu Türkiye’nin başarısıdır. Buna ideolojik bakılmaz, bakılmamalıdır. Nitekim halkımız da öyle yapmakta, Selçuk Bayraktar ve ekibini bağrına basmaktadır. Onunla ve şüphesiz ülkesine değer katan herkesle gurur duymaktadır.

***

Veli Ağbaba gibi CHP’liler ise bu durumu hazmedememektedir. (Umarım tüm CHP’liler böyle düşünmüyordur.) Bir kısım zihniyet ülke lehine her gelişmeye karşı büyük alerji beslemektedir.

***

Biliyorsunuz, Britanya’ya sağlıkçı elbiseleri gönderildi. Yaşananları gördünüz. Elbiselerin testten geçemediğine dair yalan haberlere nasıl da sevinçle ilgi gösterip yaydılar. İsim vermeye gerek yok. Daha sonra bu sözde haberler iki ülke hükümetleri tarafından yalanlandı. Hiç utanmadılar, sıkılmadılar.

***

Bu nefret dolu tavrın iktidarı seçimlerde kendilerine koklatmayan, darbe de yaptırmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dönük öfkenin bir yansıması olduğunu söyleyebiliriz. Bu kısmen doğru. Ama “Bizden adam olmaz” kafası çok daha öncelere dayanıyor. Ben bunu net hatırlıyorum. Batı ile Türkiye’yi mukayese etmeler ve ülkeyi hep yerin dibine sokmalar. Kendisini bu ülkeden görmemeler, kompleksli tavırlar…

***

Bu tavrı daha çok Batıcılarımızda görüyoruz. Türkiye’nin sadece Batı’ya benzemeye çalışabileceğini, bunu da kısmen yapabileceğini, ancak özgün bir ilerleme yolunun asla denenmemesi gerektiğine dair bir saplantıya sahipler. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Selçuk Bayraktar’ın başarıları bu kesimde takdirden ziyade öfke yaratıyor. Çünkü ezber bozuyor.

***

Yapılacak fazlaca bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ülke yoluna devam edecek. Çok da ciddiye almamak iyi bir yol olabilir. 

Markar Esayan Diğer Yazıları