Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Tek kullanımlık partiler 

Kurtuluş Tayiz tüm yazıları

Bazı ürünler vardır, tek bir amaç ve kullanım için üretilir. Bu ürünler tüketiciye hızlı çözümler sunar. Her geçen gün market raflarında bu tür ‘kullan at’ ürünlerin arttığını gözlemlemekteyiz.  

Siyasi partilerin tek bir amaç ve tek kullanım için kurulabileceğini doğrusu tahmin edemezdik. Hiç akla gelmezdi. Fakat Ahmet Davutoğlu’nun ilan ettiği “Gelecek Partisi” ile Ali Babacan-Abdullah Gül ikilisinin birkaç haftaya ilan edeceği yeni partiyi başka türlü değerlendirmek doğrusu mümkün gelmiyor bana. 

Zaten muhalefet partilerine ve kamuoyuna bir bakın; hemen hemen herkes, Ahmet Davutoğlu ile Abdullah Gül-Babacan girişimiyle gündeme gelen partilerin tek hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı önümüzdeki seçimlerde iktidardan etmek olduğunu düşünüyor. Kime sorsanız, bu partilerin, muhalefetin Erdoğan’ı devirmek için ihtiyaç duyduğu oy oranını temin etmek için sanki kurulduğunu söyleyecektir.  

Dikkat edin acele acele, hazırlıksız olduğu açıkça göze çarpan, yoldan çevirdiklerini kurucular kuruluna yazdıkları ve hiçbir yeni söylemin üretilmediği bu “Gelecek Partisi” sanki bir kereliğine işe yarasın diye kuruluyor. Partinin ismi “gelecek” ama tek bir amaç ve işi görsün diye kuruluyor anlaşılan. İlk seçimde Erdoğan oylarından biraz oy tırtıklama amacının ötesinde başka bir özelliği göze çarpmıyor bu partinin.  

Şüphesiz CHP, HDP ve İP’le birleşerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirdikten sonra kendilerine (Davutoğlu, Gül-Babacan) alan açılabileceğini, “parlamenter sisteme” dönüldüğünde Meclis’te bir koltuğu işgal edeceklerini düşünüyorlar. İnsan olarak elbet kendilerini iyi bir yerde görmek isterler. Fakat siyasi alanda Erdoğan’a karşı kurulan bu geniş koalisyonun hedefinin Türkiye olduğu unutulmamalıdır. İsimleri farklı, parti adları farklı olabilir; Erdoğan’a karşı birleşen bu siyasi koalisyonun ortak amacı Türkiye’yi Batı/ABD’nin dümen suyuna tekrar sokmaktır. “Batı’nın dümen suyu”na giren Türkiye’yi bekleyen akıbetin ise “boğulmak” olduğunu aklı başında herkes şimdiden görüyor. “Haa ne mi olacak” diye soruluyor? Türkiye’yi hedef alan hiçbir girişimin tutmayacağını kesinlikle söyleyebiliriz ama gerisini hep birlikte göreceğiz.  

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları