Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Tatil yakışıyor ama keşke başkanlık da biraz yakışsa

Kurtuluş Tayiz tüm yazıları

İstanbul’u önceki gün şiddetli yağmur vurdu. Fatih’te metrekareye 114 kg yağmur düştü. Karaköy, Eminönü ve Unkapanı’nı sel bastı. Tarihi turistik Kapalı Çarşı’yı su bastı. Mahmutpaşa ve Tahtakale’de sular şelale gibi aktı. Daha az yağmurun düştüğü Avcılar, Bahçelievler, Beşiktaş, Sarıyer ve Üsküdar’da hayat yağmura teslim oldu. Şehrin ulaşım ağı çöktü. Vapur seferleri, tramvaylar işlemez hale geldi, boğaz gemi trafiğine kapandı.  

Meteoroloji günler öncesinden haber vermesine rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve şehrin belediye başkanı Ekrem İmamoğlu yağmura hazırlıksız yakalandı. Ölü ve yaralıların olduğu bu afet gününde Başkan İmamoğlu izinliydi ve tatildeydi. Başkan Vekili, belediye başkanına ulaşamadığını açıkladı. İmamoğlu başkanlığının bu ilk sınavında sınıfta  kaldı.  

Gazetecilere dalga geçer gibi tatilin kendisine çok yakıştığını söyleyen İmamoğlu, sonraki gün çıktığı “görevimin başındayım” görüntüleriyle aslında başkanlığın kendisine hiç yakışmadığını gösterdi. Ne giydiği iş gömleği, ne basına verdiği “çalışıyorum” pozları, bu ilk sınavında İstanbulluları tatmin etti. 

Efendim; Başkan izin yapamaz mı? Allah’ın afeti, başkan ne yapsın? Asıl sorumlu olan şehrin alt yapı sorunlarını bugüne kadar çözmeyen AK Parti belediyesidir! 

Evet, doğru; başkanlar izin de yapar, tatile de çıkar. Burada sorun, İstanbul’un şiddetli yağıştan etkilenmesi değil, belediye başkanının günler öncesinden haber verilen yağmur uyarılarına karşı sokakta, vatandaşla beraber mücadele etmemesidir. Yağmurla baş edemeyebilir bir şehir, ama vatandaşla ıslanarak yağmurla mücadele etmiyorsa bir başkan, o zaman sınıfta kalır. Hangi partinin başkanı olursa olsun, bu geçerlidir.  

İmamoğlu’nun aklı İstanbul’da olsa kendisi de herhalde tehlike anında başkanı olduğu şehirde olurdu. Şehri su götürürken ne medya kendisine ulaşabildi ne de İstanbul belediyesi ve yerine koyduğu başkan vekili! 

Her şey olup bittikten sonra ortaya çıkıp yalandan çalışıyorum, görevimin başındayım görüntüleri çok çiğ kaçtı. İmamoğlu’na tatil çok yakışıyor olabilir ama başkanlık hiç yakışmadı; İmamoğlu, başkanlığının daha ilk sınavında sınıfta kaldı.

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları