Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Kemal Bey Sevr'e çalışıyor

Kurtuluş Tayiz tüm yazıları

Lozan'ın 94. yıldönümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Sevr" vurgulu bir mesaj paylaştı. Kemal Bey mesajında "Osmanlı'nın Sevr Antlaşması ile kaybettiği Anadolu'yu, bize yeniden kazandıran Lozan Antlaşması'nın 94. yılı kutlu olsun!" dedi. 

 Bu mesaja bakıldığında CHP'nin Anadoluyu savunma mücadelesi verdiği, iktidar partisinin ise sanki Sevr'den yana tutum içinde olduğu anlaşılabilir. 

 Kemal Bey'in sahiden Lozan'dan yana olması, Sevr endişesi taşıması memnuniyet verici olurdu. Oysa sözler başka, gerçekler çok başka; Kemal Bey, Anadolu'yu Türkiye'den koparmaya çalışan uluslararası güçlerle, bu güçlerin içerideki ortaklarıyla ittifak halindedir. 

En büyük takiye, Lozan propagandası yapıp Sevr'e çalışmaktır ki, Kemal Bey ve CHP'nin mevcut duruşu böyledir. 

 Hatırlayacaksınız, Osmanlı topraklarını paylaşan Sykes-Picot anlaşmasının yüzüncü yılında New York Times skandal bir harita yayınlamıştı. ABD'nin Sykes-Picot'ya alternatif hazırladığı haritada Anadolu'nun Kürdistan, Ermenistan ve Symirna olarak paylaşıldığı görülüyor. Gazete, haritanın böyle çizilmesi durumunda Ortadoğu'nun daha az sorunlu olacağını vurguluyordu. 

 Nitekim, bu haritanın yayınlanmasının üzerinden çok geçmeden ABD'nin Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden PKK ile örgütün Suriye'deki uzantısı PYD'yi açıktan desteklediği görüldü. 

 ABD, 40 yıldır desteklediği ve el altında tuttuğu Türkiye'de devleti çökertmeye ayarlı FETÖ'yü de aynı dönemlerde harekete geçirdi. 

 Kemal Bey, aynı zaman dilimi içinde CHP'nin başına getirildi ve CHP'yi hızla FETÖ ve PKK'yla dirsek temasına soktu. 

 Kemal Bey'in genel başkanlık koltuğuna oturmasıyla beraber CHP, ABD'de kurgulanan ve bugün uygulamaya konulan Türkiye planına tam uyum sağlamıştır. CHP'nin bugün kendisini Lozancı, diğerlerini Sevrci ilan etmesi tamamen hedef şaşırtmadır. 

 Bunu anlamak aslında çok zor değil; Kemal Bey, Cumhuriyeti kuran partiyi, Cumhuriyeti yıkmak için yola çıkan örgütlerle örtülü ittifak haline geçirmiştir. Bunun diğer kanıtlarından biri de Kemal Bey'in CHP'yi, parti programında Sevr olan HDP'yle ortak hareket eder duruma getirmesidir. 

Kimseyi aldatmaya gerek yok; Kemal Bey'in CHP'si, Türkiye'ye Sevr'i dayatan Batı'nın içerideki öncü siyasi partisidir. CHP siyasi çizgisi Sevr'i rasyonelleştirme üzerine kuruludur. 

Lozan Antlaşması'nın üzerinden 94 yıl geçti ama Batı sistemi hala ülkenin bekasını tehdit etmektedir. PKK ve FETÖ'nün Türkiye'yi tehdit eden faaliyetlerinin merkezi Batı'dır. 15 Temmuz'daki FETÖ tankları, milleti geçebilseydi ortada Lozan kalmayacak, Türkiye bugün Sevr'i yaşıyor olacaktı. 

Ki o tanklar, Kemal Bey'in önünden çekilirken milletimizin üzerine ölümcül mermiler yağdırmıştır. 

Kemal Kılıçdaroğlu, "Lozan" edebiyatıyla CHP tabanını aldatabilir, Sevr'e çalışan gerçek yüzünü gizleyebilir; fakat, 15 Temmuz'da savaş uçaklarına, helikopterlere, tanklara ve toplara geçit vermeyen, Lozan'ı ikinci kere sağlayan bu milleti aldatamaz. 

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları