Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Binali Yıldırım HDP seçmeninin oylarına da talip

HDP yöneticileri İstanbul’da ilçe ilçe dolaşarak CHP ve İP’nin ortak adayı olan Ekrem İmamoğlu’na oy isterken Binali Yıldırım’dan sürpriz bir atak geldi. AK Parti adayı Binali Yıldırım İstanbul’da aday çıkarmayan HDP’nin oylarına da talip olduğunu açıkladı. 

Ancak bunun için HDP’ye değil, İstanbullu seçmene seslenen Binali Yıldırım (önceki gün katıldığı bir televizyon programında) “Ben HDP’ye geçmişte oy verenlerin bu belediye seçimlerinde bana oy vereceğini düşünüyorum. Ben İstanbul’da 15 milyonun geleceği için çalışacağım. Bir de Kürtlerin tamamını HDP’ye oy verenler olarak tanımlamak da yanlış. Birileri masaya oturmuş, oyları taksim ediyor. Bu oy kullanacakların iradesine saygısızlık” dedi. 

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli’nin “Ekrem İmamoğlu’na 3 milyon Kürt’ün oyu gidecek, bilecek ki…” diye başlayan sözlerini herkes hatırlıyordur. Eskiden içindeki insanlarla beraber toptan köy satılırdı, şimdi de HDP’li yöneticiler seçmenlerini toptan satacak duruma gelmiş durumda. Milletin iradesini “toptan” satışa çıkarıyorlar. HDP’den beklenmeyecek bir hareket değil tabii bu; çantada keklik gördükleri oyları CHP ve İP’in adayına peşkeş çekmekten çekinecek siyasi bir ahlaka sahip değiller şüphesiz. 

Ama seçmenin irade sahibi bir insan olduğunu çoktan unutmuşlar. Partilerine teveccüh gösteren seçmen kesimini istedikleri gibi alıp satabileceklerini düşünüyorlar. Teröre verdikleri destekle seçmenlerinin de yüzünü kara çıkaran HDP yöneticilerinin bu gidişatla seçmenden sandıkta büyük bir tokat yemesi an meselesi. Üstelik “Kürt” olmayan bir eşbaşkan, Kürtler adına Kürtlerin iradesini alıp satabilecek kadar hadsizleşmiş durumda. 

Bu gidişatın İstanbul’da bozulması büyük bir ihtimal. CHP ve İP’e peşkeş çekmeye çalıştıkları HDP’li seçmenin başka alternatifleri de var. İlk alternatifi de kuşkusuz Ulaştırma Bakanlığı’ndan Başbakanlık ve Meclis başkanlığına uzanan, 15 Temmuz’daki efsane duruşuyla Binali Yıldırım var. İstanbul’un kaderini değiştirebilecek bir aday Binali Yıldırım. Dünyanın en büyük şehrini böylesine büyük bir tecrübeye sahip aday olarak Binali Yıldırım yönetebilir. Binali Bey, İstanbul’daki HDP oylarına aday olduğunu ve sahada da çalışmalarını bu yönde sürdürdüğünü açıkladı. Seçimlere 10 gün kala ağırlığını HDP’li seçmenlere ulaşmak için artırıyor. Binali Bey’in bu yöndeki gayretleri HDP-CHP-İP ittifakını İstanbul’da çökertecek bir hamle olacak. 

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları