Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Barış Pınarı ve bir dönemin sonu

Kurtuluş Tayiz tüm yazıları

Barış Pınarı Harekatı, güney sınırımızda kurulmak istenen “garnizon devlet” projesine öldürücü darbe indirip yerle bir ederken, terör örgütü PKK/YPG için de parçalanma, bölünme, bitiş sürecini başlatmıştır. En ağır fatura tabii ki çözüm sürecini bozup bütün yumurtaları ABD derin devleti ve İsrail’in sunduğu “Roşova sepeti”ne dolduran Kandil’e çıkacak. 

Sınırımızda kurulmak istenen “PKK devleti” projesi, 9 Ekim tarihinde başlayan Barış Pınarı Harekatı’yla tarihin çöplüğüne atılmıştır. Ayrıca Türkiye, Barış Pınarı Harekatı’yla, 40 yıldır uğraştığı terör belasına stratejik bir darbe indirmiştir. Terör örgütü YPG ve PKK, bundan sonra sadece can havliyle imha olmaktan kaçınmaya çalışacaktır.  

YPG ve PKK’nın arkasındaki uluslararası destek kuşkusuz bundan sonra da devam edecek; fakat, PKK/YPG kartı, uluslararası sistem için de artık etkili bir koz olmaktan çıkmıştır. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi ve daha birçok Amerikan yetkilisinin itiraf ettiği gibi; binlerce TIR silah gönderdikleri, eğitip donattıkları terör örgütü YPG/PKK, Türk Silahlı Kuvvetleri karşısında direnme kabiliyeti gösteremediği gibi Batılı başkentleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Sahada test edildikten sonra YPG/PKK gücüne daha fazla yatırım yapılmayacağı netleşmiştir. Uluslararası sistemin terör örgütüne verdiği son destek, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tümden imha edilmelerinin önüne geçmek oldu ki, “120 saat” anlaşması, biraz da bunu sağlamak için gündeme geldi.  

Türkiye’nin amacı şüphesiz üzüm yemek; TSK, terör örgütünün güvenli bölge sınırlarının dışına çıkması için gereken kolaylığı sağlıyor. Bu konuda ABD ile varılan anlaşmaya göre hareket ediliyor. Terör örgütünün, Ankara tarafından belirlenen güvenli bölge sınırları dışına çıkmama gibi bir şansı zaten yok; ya kaçacaklar ya imha olacaklar. Başka bir seçenek yok. 

Ne Trump’ın, ne Merkel ve Macron’un bunu engelleme gücü var ne de Rusya ve Şam rejiminin. Türkiye’nin bu haklı davasının önünde artık kimsenin duramayacağı yeterince açığa çıkmıştır. Anlaşmaya uyulmadığı takdirde Türkiye’nin nasıl davranacağını hâlâ merak eden varsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu sözlerine bir kez daha kulak kabartsın: “Türk milleti, bugün de istiklali ve istikbali için gerekirse tüm dünyayı karşısına alabileceğini bir kez daha ispatlamıştır.” 

Ankara “terör koridoru”nu ortadan kaldırma, terör örgütünü ise bitirme iradesini ortaya koyarak uluslararası güçleri yeniden hesap yapmaya, kartları yeniden karmaya zorladı. Dolayısıyla bunun terör örgütüne bir yansıması, faturası olacak. Barış Pınarı Harekatı’yla stratejik bir darbe yiyen terör örgütü PKK/YPG’yi, bundan sonra bölünme,  parçalanma ve dağılma süreci bekliyor. PKK ve YPG ayrışacak, İmralı ve Kandil bölünecek. Çok geçmeden bu tartışmaları izleyeceğiz. 

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları