Yazarlar

Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

'Atatürk'ün arkasına sakladıkları gerçek 

Kurtuluş Tayiz tüm yazıları

Diyanet İşleri’ne, AK Parti’ye, muhafazakar dindar kesime yönelik “Atatürk” suçlamasının arkasında ince bir siyasi mühendislik çalışması yatıyor. Bu kadar gürültü ve patırtı aslında CHP ve seküler kesimde yaşanan büyük eksen kaymasını gizlemek için çıkarılıyor. CHP’nin öncülüğünü yaptığı, AK Parti’den kopan liberal grubun da katıldığı malum siyasi ittifak, Türkiye’yi temellerinden sarsacak bir değişim geçiriyor. CHP, devletin ve milletin birliğini ortadan çatlatacak şekilde PKK/HDP’yle ittifaka yöneliyor ve bunu da “Atatürkçülük” ile perdelemeye çalışıyor. 

Cuma hutbelerinde niye ‘Atatürk’ yok” diye koparılan fırtınanın gölgesinde Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’da PKK/HDP’li çevrelere ziyareti gerçekleşti. Ziyarete damgasını vuran ise İmamoğlu’nun hediye ettiği “Atatürk portresi” oldu. 

Atatürk cumhuriyetini yıkmak için yola çıkanlarla ortak bir noktada buluşmak şüphesiz zor bir süreç; CHP’nin kendi dayandığı sosyolojiyi buna ikna etmesi kolay değil. Atatürk’ün partisini, onun kurduğu cumhuriyeti yıkmak için teşkilatlananlarla bir araya getirmek fazlasıyla bir mühendislik çalışmasını gerektirir ki, siyasi gündeme baktığımızda olup biten bu çalışmayla bağlantılı.  

Dindar çevreleri sistematik olarak “Atatürk” düşmanı gösteren yayınların sebebi, seküler sosyolojiyi bu kesimden biraz daha uzaklaştırmak ve PKK/HDP’ye biraz daha yakınlaştırmak. Son günlerde artan “Atatürk” tartışmalarının arka planında CHP’de yaşanan işte bu eksen kayması, siyasi mühendislik faaliyeti yatıyor.  

Dindar çevrelere yönelik gelişen “Atatürk” baskısının sebebi de bu çevrelerde bir reaksiyon üretip bunu CHP’nin geliştirdiği yeni siyasi ittifaka tahvil etmek. Dindarları “Atatürk” düşmanı göstererek CHP’nin geliştirdiği ittifak değirmenine su taşımanın hiçbir anlamı yok.  

CHP’nin üstlendiği bu yeni misyon, “demokratik ittifak” görüntüsü altında milletin birliğini parçalayacak, devletin geleceğini tehlikeye atacak bir özellik taşımaktadır. Ve maalesef bu da küresel güçlerin Türkiye planına uygunluk arz etmektedir.  

Kurtuluş Tayiz Diğer Yazıları