Yazarlar

Hüseyin Besli

Hüseyin Besli

atifhuseyin@gmail.com

Corona virüsü mü daha tehlikeli tık mı?

1

Öncelikle Türkiye’nin başı sağ olsun.

Depremin vurduğu Elazığ ve Malatya’da ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Deprem tam da bütün dünya ile birlikte Türkiye’de ‘corona’ ismi takılan bir virüsü konuşurken vuku buldu.

2

İçinde kurgu var mı yok mu bilemem, bilinen bir şey varsa o da ortaya çıkan algı öylesine güçlü ki bütün dünya bu virüse karşı alarma geçmiş durumda. Özellikle havaalanlarında sanki avcılık yapılıyor.

Bizim Selahattin Düzbasan kardeşimiz dahi, her zamanki hümanizmasıyla virüsü tanımlayan ve içinde şu anda tatilde bulunan ilk ve orta dereceli okulların tatillerinin uzatılmasına kadar radikal tedbirler içeren bir listeyi dostlarıyla paylaşma ihtiyacı hissetmiş durumda.

Yani vaziyet ciddi görünüyor.

 3

Öte yandan deprem bölgesinde basın toplantısı yaparak kamuoyunu aydınlatmaya çalışan İçişleri Bakanı toplantısının sonunda sosyal medyada yapılan provokatif ve spekülatif haberler konusunda uyarılarda bulunma gereği hissediyor.

Sosyal medyada böylesine olumsuz davrananların içinde bile isteye Türkiye’yi zor durumda bırakmak ve kötü göstermek isteyenler de olabilir, ama inanıyorum ki bunların çoğunluğu hesaplarına daha fazla tık alabilmek, görünür olabilmek için bunu yapıyorlar.

Sakın durumu küçümsediğimi sanmayın.

Sözünü ettiğim ‘tık’ alma dürtüsü, hadi adını tam koyalım hastalığı bilinçli olarak yapılan hainlikten bile daha tehlikeli olabilir. Ötekisi kötü de olsa rasyonel bir şeydir, ona karşı gücün oranında rasyonel bir şekilde tedbirini alırsın. Ama sosyal medya hastalığı bir sele kapılma halidir, önlenemez ve kolay kolay tedbir alınamaz.

4

Bu vesileyle;

Daha önce kimi dostlarla konuştuğumuz bir şeyi genel çağrıya dönüştürebiliriz.

Gelin, bu azgın akan nehrin kenarında oturalım. Ola ki birileri içine düştüğü halin farkına varır da can havliyle elini uzatır. Bir kişi de olsa onu çekip çıkarmak insanlık adına az şey değildir.

Hüseyin Besli Diğer Yazıları