Yazarlar

Hikmet Genç

Hikmet Genç

hikmet.genc@aksam.com.tr

Söyleyin küfretmesin!..

Hikmet Genç tüm yazıları

“Ultra objektif”, “mega tarafsız” Uğur Dündar; “Her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek birtakım hazırlıklar yapıldığını görüyorum” diyerek reddetmişti moderatörlüğü. 

Ama onun bir küçüğü İsmail Küçükkaya kabul etti. 

Demek ki, “adaylara ve demokrasimize zarar verebilecek hazırlıklar” yapıldığını göremedi Küçükkaya!.. Ya da gördü ama demokrasimize zarar verebilecek hazırlıkları bertaraf edebilecek kabiliyette olduğu için kabul etti?!..

***

Binali Yıldırım her türlü meydan okudu. Dün, “Kim olursa olsun vız gelir tırıs gider. Hiç kimse hiçbir bahanenin arkasına sığınmasın. Elhamdülillah alnımız ak başımız dik” dedi… 

Yaptıklarıyla konuşacaktır. Türkiye’de ortaya koyduğu eserleri, İstanbul ölçeğinde nasıl uygulayacağını anlatacaktır. Donanımı, tecrübesi, birikimi ortada. Sahiciliği ise herkes tarafından bilinen biri. 

Diğer tarafta onca köpürtme ve cilalama faaliyetlerinden sonra hakkındaki yapıştırma imajın döndüğü CHP adayı. 

Çok dürüst, yalan söylemez, mütevazı, herkesi kucaklar, sakin, sevecen..vs, diye yutturmaya çalıştılar… 31 Mart’a kadar “kısa metraj” seçim stratejisiydi, kimse bi’şey anlamadan durumu idare etti… 

Sonrasını hiç hesaplamamışlardı… Tekrar seçim kararı alınmasıyla birlikte süreç uzadı ve işte o “yapıştırma” hasletler teker teker dökülmeye başladı… 

Sürekli kıvıran, rahat yalan söyleyen, sokakta vatandaşa ayar çeken, antrikot-musakka muhabbeti yapıp özel uçakla gezen, öfke patlamaları yaşayan, valiye küfreden şakulü kaymış basit bir profille karşı karşıya kaldık!.. 

Şimdi herkes Küçükkaya moderatörlüğünde ne olacağını merak ediyor… 

Kızınca küfreder mi?.. 

Sizin için üzülüyorum der mi?.. 

Sıkışınca yine; “Vallahi de billahi de, ben ruhumda hiç kötülük nedir bilmem” deyip kendini acındırır mı?.. 

Ya da “buraya bir ünlem koy, geç…” deyip soruları geçiştirir mi?!

***

CHP’liler endişeli. Dünden beri “aman dikkat et Ekrem” deyip duruyorlar… 

Fatih Portakal da işkillenmiş. “İktidar tarafı neden muhalif bir isim ister anlamış değilim. Var bunda bir durum...” diyor. 

Havalimanında valiye ettiği küfrü en iyi sen biliyorsun. Adamının zıvanadan çıkınca neler yapabileceğini de kestirebiliyorsun. 

Evet, var bir durum. O da İmamoğlu’nun durumu… Hiç iyi değil!..

Hikmet Genç Diğer Yazıları