Yazarlar

Hikmet Genç

Hikmet Genç

hikmet.genc@aksam.com.tr

Kendi partisini yönetemeyen derman olacak! 

Hikmet Genç tüm yazıları

CHP tarihi trajikomik olaylarla doludur. Tek tek yazmaya kalksan cilt cilt ansiklopedi çıkar… 

CHP’nin sadece son dönemdeki ‘hali pür melali’ ve dahi yaptığı ittifaklar bile sadme’ye dûçar olmaya kafîdir. 

CHP’deki istifalar, kavga gürültüler, adaylık kavgaları, ittifak çatlakları vesaire derken, siyaseten akla zarar gelişmelere şahit oluyoruz… 

“Tek bir oy bile önemli” diyen Kılıçdaroğlu’nun cumhuriyet tarihinde oy kullanamayan ilk ana muhalefet partisi lideri olması artık çok absürt görülmüyor mesela. 

Artık nasıl bir kabullenme varsa?!.. 

Eski ya da yeni.., vekil ya da belediye başkanı.., sabah erken kalkan muteriz her CHP’li CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na eyle dümdük giydiriyor. 

“Biri CHP’nin mutfağı yok. Bizden Türkiye’ye umut olmaz” diyor. Bir diğeri “o kadar ‘yenmiş de yenmiş’, bu sefer neyi umut ediyorsunuz” diyor. 

Eski CHP’li vekiller Kılıçdaroğlu’nun proje olduğunu söylüyor. Bir kısmı da Kandil ve FETÖ ile işbirliği yapan CHP için ‘kontrolden çıktı’ diyor… 

“Sizi kandırıyorlar. Bu CHP’ye oy verirseniz FETÖ’ye oy verirsiniz. Bu kadar net!..” deyip istifa eden eski CHP’li vekil bile var. 

CHP’nin müttefiki İyi Parti’nin de CHP’den altta kalır yanı yok! 

İstifalar, parti içi kavgalar, CHP adaylarına itirazlar, aday olamayanlar, geç kalanlar..vs, 

Mersin İyi Parti adayı aday olamıyor mesela!.. 

Sebep?.. 

Başvuru bitiş saatine yetiştirememişler evrakları. Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi seçmen kütüğündeki kaydını kontrol etmeyi unutup oy kullanamaması gibi bir şey. O da seçmen olamamıştı netekim!.. 

Dün bir ‘şok’ daha yaşadı CHP. (Bakmayın “şok” dediğime. Lafın gelişi o… “CHP’nin Uganda adayı uçağı kaçırdığı için Kongo üzerinden Sibirya’ya uçtu” diye bir habere ancak ‘şok’ denebilir. O da belki!..) 

Bodrum’da belediye başkanı Mustafa Kocadon’un adaylığına onay vermemişti Kılıçdaroğlu. Mustafa Saruhan aday gösterildi. Lakin aldığı cezalardan dolayı Saruhan’ın adaylığını reddetmiş Muğla İl Seçim Kurulu. 

Velhasıl Bodrum’da CHP adaysız kaldı. İyi Parti’nin de gecikmeli evrak sebebiyle Mersin’de adayı yok! 

“Derman” belediyeciliğiymiş?!.. 

Kendi partisini yönetemeyen, kendine ‘derman’ bulamayan parti ya da partilerin bu ülkeye ne faydası olur?.. 

Deyiverin hele!..

Hikmet Genç Diğer Yazıları