Yazarlar

Hikmet Genç

Hikmet Genç

hikmet.genc@aksam.com.tr

Kendi kininizde nefretinizde boğulun!..

Hikmet Genç tüm yazıları

6.8 şiddetindeki depremin büyük ve yıkıcı olduğunu biliyorduk. Canlı yayına bağlanan uzmanlar, profesörler de daha ilk dakikalarda benzer şeyleri söylediler; “Büyük ve yıkıcı”… 

Japonya’daki Kobe Depremi geldi aklımıza. 6.9 şiddetindeydi. 6400 kişi ölmüş, on binlercesi yaralanmıştı. Kobe yerle bir olmuştu. 

İşte bu yüzden ilk dakikalarda büyük bir korku yaşadık. 

Son bilgilere göre 36 ölü, yaklaşık 1500 yaralı var. Keşke hiçbir vatandaşımız hayatını kaybetmeseydi. Allah beterinden muhafaza eylesin diye dua ediyoruz… 

Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başta Elazığ Malatya’daki vatandaşlarımız olmak üzere tüm depremzedelerin Allah yar ve yardımcısı olsun. Milletimizin başı sağ olsun… 

HHH 

Devlet tüm kurumlarıyla, tüm imkanlarıyla harekete geçti. Bakanlar bölgeye geldiler. Sivil toplum kuruluşları da dakikalar içerisinde organize oldu.  

Tüm Türkiye tek yürek oldu. Hepimiz Elazığlıydık, Malatyalıydık, Türk’tük, Kürt’tük… 

Bu toprakların çocuğuyduk. Hep bir ağızdan dua ettik. Biri kurtarılınca seviniyorduk. Enkazdan ölü çıkarılınca rahmet okuyorduk. 

Dışarıda hava eksi 10 derece, enkaz altında zifiri karanlıkta kurtarılmayı bekleyenlerin halini düşünüyorduk. Çocuğunu soran anne baba yürekleri dağlıyordu. 

17 saat sonra Azize annenin canlı çıkmasıyla teselli olduk. 24 saat sonra 2,5 yaşındaki Yüsra bebeğin canlı kurtarılması, o görüntüler hepimizi sevinçten ağlattı. 4 saat sonra annesi Ayşe’nin kurtarılmasıyla bir daha sevindik. 

HHH 

Buraya kadar “Biz”den söz ettik. 

Lakin bir de nereye ait olduklarını bilemediğimiz “soysuzlar” vardı. 

Daha ilk dakikalarda onca insan enkaz altında kurtarılmayı beklerken, depremzedeler henüz acıları yaşarken, devlet tüm kurumlarıyla bölgede çalışmaya başlamışken, tüm Türkiye kenetlenmişken bu “sefiller” ortaya çıktı. 

Biri, deprem vergisini sordu. Bir diğeri sahte fotolarla, yalanlarla siyaset devşirmeye çalıştı. “AK Parti’ye oy vermişler, oh olsun” diyen de çıktı.     

Hiç kimse kusura bakmasın ama bu, sadece “kutuplaşmayla” izah edilebilecek bir durum değildir. 

Soma Faciası’nı nasıl yorumlamıştı o alçak; “Maden kazasında ölenler AK Parti seçim mitinglerine parayla taşınmıştı. Bu olan biten normaldir, hatta müstahaktır bile denebilir.” 

Sonra, “Ben ironik gönderme yaptım!..”  falan diye kıvırdı. Ama “Müstahaktır” kelimesini nereye koyacağını bilemedi! 

Velhasıl, insanlar can çekişirken, acılarını yaşarken nefret saçan bu canavarlar, sabah akşam köşesinden kin ve nefret kusan cibilliyetsizlerin eseridir. 

Allah ülkemizi bunlardan da korusun. Amin… 

Hikmet Genç Diğer Yazıları