Yazarlar

Hikmet Genç

Hikmet Genç

hikmet.genc@aksam.com.tr

Gül, Davutoğlu ve Babacan CHP’ye girsin…

Hikmet Genç tüm yazıları

Darbe denemesi “Gezi” için; “Bununla büyük bir gurur duyuyorum” dedi. 

Sonrası bildiğiniz gibi. Yanlış anlamışız. Gezi Türkiye’nin problemlerinin mahiyetinin değiştiğini göstermiş. Eskiden insanlar hak yolsuzluk cinayet için falan sokağa çıkarmış. Bu sefer insanlar “ağacı kestirmem” diye sokağa çıkmışlar. 

Özrü kabahatinden büyük. Demek ki Gezi’de mesele neymiş?.. Mesele, ağaç çiçek böcekmiş yeğen!.. 

Neticede Abdullah Gül mesajı verdi mi verdi… CHP’liler, çiçek çocuklar, Kavala’cılar mutlu oldu mu, oldu. (Biraz geç kaldı ama. Bunları Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce diyeydi, çatı adayı olurdu.)

***

Gezi Davası’nda müşteki sıfatıyla yer alan Davutoğlu da duruşmadan hemen önce davadan feragat etti. 

“Ben de varım” dedi. Bir de baktık ki küresel evrensel cinsel tecimsel ne kadar marjinal varsa sirkteki fok balığı misali alkışlamaya başladı. Yani İmamoğlu’ndan sonra “yapraklar” Davutoğlu’nu da alkışladı.

***

Diğer taraftan Babacan’ın yılan hikayesine dönen partisi var. HDP/PKK kongresine davet edilmiş Babacan. Gönderdiği mesaj salonda okunmuş. Selam etmiş, “Hayırlı olsun” dileklerini sunmuş. O da yeni kurtarıcı olarak mesaj vermeye devam ediyor. 

CHP medyası parlatmaya çalıştı, çok iteledi ama olmuyor işte. Halkta hiçbir karşılıkları yok. Kimse itibar etmiyor. Davutoğlu partisinin açılış mitinglerinde sadece mikrofona konuşuyor… 

CHP-İP-HDP/PKK ve SP ise, Voltran’ın son parçalarının gelmesini bekliyor. 

Lakin böyle olmuyor. 

Parti kur, teşkilat için adam bul, ona buna mesaj gönder, CHP ittifakına göz kırp, aynı fotoğraf karesinde boy göster, Gezi çapulcularına selam çak.., 

İttifaktan sonra İyi Parti’de olduğu gibi bir de arıza çıkarıp istifa edenlerle uğraş. Seçim öncesi CHP’den kiralık vekil ara. Zor ve uzun işler bunlar. 

Bir de üstüne HDP/PKK Eş Başkanları’ndan arada bir ayar ye!. Sana, “Haddini bil..,” diye başlasınlar, “Bundan ittifaklar açık ve şeffaf olmalı” diye uyarsınlar… 

Ne gerek var yahu. Abdüllatif Şener’den örnek alın. O da parti kurmuştu. Olmayınca kepenk kapatıp direkt CHP’ye geçti. 

O kadar uğraşacağınıza, madem hedefiniz aynı, siz de Latif abi gibi girin CHP’ye olsun bitsin. 

CHP, HDP/PKK, İP ve SP birbirlerini hazmetmişler, sizi mi hazmedemeyecekler?!..

Hikmet Genç Diğer Yazıları