Yazarlar

Hikmet Genç

Hikmet Genç

hikmet.genc@aksam.com.tr

Bak FAV'a, S-400'ler geldi, gelsene!..

Hikmet Genç tüm yazıları

S-400’ler için; “Mesele artık sadece savunma sistemi değil.., mesele, Türkiye’nin bağımsızlık ve egemenlik meselesidir” demiştik… 

Baştan beri “S-400’den rahatsızız” diyordu Batılı müttefiklerimiz… 

YPG/PKK’ya binlerce TIR dolusu gönderen ABD de “endişeliyiz” deyip durdu… 

Hem vermeyeceksin, hem de başkasından alamazsın diyeceksin. İşte bu yüzden biz; “bu mesele artık bizim bağımsızlık meselemizdir” dedik… 

İçimizdeki Patriotçular da çok endişeliydi… 

Kılıçdaroğlu Beyaz Saray sözcüsü gibi konuşmuştu. “Birbirine uyumsuz silahlar alırsanız olumlu sonuçlar doğurmaz. Uyumun sağlanması gerekiyor.” demişti… 

CHP’nin “Dış İlişkilerden Sorumlu” Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz, S-400’lerin NATO savunma sistemleriyle uyumlu olmadığı gerekçesiyle Rusya ile anlaşmanın iptal edilmesini istedi. Bu işe en çok NATO Genel Sekreteri Stoltenberg sevindi. Çünkü o, bu kadarını söyleyememişti! 

Akşener de S-400’e karşıydı… 

“Bir duyum aldım. S-400’ler sarayın korunması için alınıyormuş” diyordu. (Duyum?!.. Yoksa onu da mı Amerikalılar aradı?!) 

HDP zaten silaha mühimmata ve dahi füzeye baştan beri karşı!.. HDP Eş Başkanı; “S-400 alınmasın” dedi… PKK/YPG’nin sağlamaya çalıştığı barış ve huzur ortamı bozulmasın deyu!..  

Babıali’nin en bi’don kafalısı; “Şimdi ortaya çıktı ki, S-400’ler aktive edilmeyecek, fişini bile takmayacaklar yani” diyordu. Her zamanki gibi bir tarafından uydurdu, okuyucusu mutlu oldu!.. 

Nevşin abla soğuk bir duştan sonra; “Bazı uzmanlar söyledi. S 400’ler kötü, bizi koruyamaz” dedi… Herhalde biraz üşütmüştü! 

Kaçak lağım faresi; “RTE S-400 falan a-la-maz. Sıkar biraz. NATO sistemine alternatif çıkarmaz. Yemez, atın FAV’a bekleyin” mesajını paylaşmıştı. 

Biz de FAV’a attık, bekledik. 

Haberin olsun S-400’ler geldi, sen de gelsene!.. 

Ya da dur bekle. S-500’leri yapalım. Onun menzili daha uzun... 

Hikmet Genç Diğer Yazıları