Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

Ayağa kalk Türkiye

Emin Pazarcı tüm yazıları

Akıl, fikir ve ferasetin adeta firar ettiği, sırra kadem bastığı bir dönemdeyiz. Yaşananlar anlaşılır ve kabul edilir gibi değil! Terör örgütü PKK, birtakım uzantıları vasıtasıyla orman yangınlarını üstleniyor. Bazı çevreler ise bu gerçeğin üzerini örtmek istercesine “Ormanlarımız yanıyor, söndüremiyoruz”  iddialarıyla gündem saptırıyor… 

Terör örgütü, “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” adına, bir değil iki değil tam 27 orman yangınını üstlendi; “Biz yaktık” dedi. 

Var mı ciddi bir tepki? 

İki ağaç için ortalığı ayağa kaldırıp günlerce eylem yapanlarda çıt yok; duyarsız ve tepkisizler. Üstelik “Ateşin Çocukları da nereden çıktı?” deyip, gerçeklerin üzerini kapatmaya çalışanlar var. 

Anlatalım nereden çıktığını: 

PKK, uzun süredir bu taktiği uyguluyor. Riskli, tepki doğuracak eylemleri farklı isimler altında üstleniyor. Böylece hem militanlarına gerekli mesajı veriyor; hem de sıkıştığında “Bizimle ne ilgisi var?” demenin alt yapısını hazırlıyor. Amaç, uluslararası alanda “terörist” imajını silmek, üzerindeki baskıyı hafifletmek! 

Güvenlik güçlerimize yönelik saldırıları PKK ve YPG üstleniyor. Sivillere, ekonomiye, turizme ve çevreye yönelik saldırıları ise yan örgütleri ile sahipleniyor. 

Daha önce de defalarca yaptılar bunu… 

2004 yılında Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adı altında bir örgüt kurdular. Bunlara suikast ve bombalama eğitimleri verdiler. Metropoller ve turistik bölgelerde eylemler yaptırdılar. Ankara Katliamı ve Beşiktaş saldırısı gibi sivillere yönelik pek çok eylemi, bu örgüt üzerinden üstlendiler. Sıkıştıklarında da “Bizimle ne ilgisi var” dediler. 

Buna karşılık, ne ilgisi olduğunu, ne kadar iç içe çalıştıklarını kendileri açıkladılar. Cemil Bayık, Haziran 2016’da “TAK bizim dışımızda bir örgüttür” demesine rağmen, yaptığı eylemleri hem savundu, hem de sahip çıktı. “TAK elbette eylem yapar, buna yol açan Türkiye Cumhuriyeti’nin izlediği politikalardır” dedi. PKK’nın en tepesinde yer alan Murat Karayılan da Temmuz 2016’da Sterk TV’ye çıkıp, güzellemeler yaptı bunlara. Öldürülen TAK saldırganlarını “Kahraman Şehitlerimiz” diye kamuoyuna duyurdu. 

Bugün hepimiz biliyoruz ki, ülkemize yönelen uyuşturucu ve uyarıcı madde saldırısının ardında PKK ve KCK var. Basılıyorlar, yakalanıyorlar, ama hiçbir şekilde kabullenmiyorlar. Ormanlarımızı yakanlara da aynı pencereden bakabiliriz! 

Aslında malumu ilan ediyorlar. Daha önce içlerinden orman yakarken suçüstü yakalananlar bile oldu. 

Buna rağmen görmeyen ve görmemekte direnen, hatta gerçekleri çarpıtıp bu barbarlığın üzerini kapatmaya çalışanlar var!

***

Ormanlar bu ülkenin ortak varlığı. Hepimizin akciğerleri. Çocuklarımızın geleceği… 

Korumak ve sahip çıkmak, milli bir görev. 

Bugün büyük bir saldırı altında ormanlarımız. Bu saldırının nereden geldiği de belli. Ayağa kalkması gerekir ülkenin. 

Bu gerçeği görmemek, tepkisiz kalmak, olayı çarpıtıp başka noktalara taşımak, en başta çocuklarımıza ve ülkenin geleceğine yönelik büyük bir ihanet olur. 

Tekrarlıyorum, tepkisiz ve suskun kalamayız, hep birlikte ayağa kalkmak zorundayız!  

Emin Pazarcı Diğer Yazıları