Diyanet'ten son dakika zekat açıklaması!

Diyanet'ten yapılan son dakika zekat açıklaması, vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlanıldı. Coronavirüs salgını nedeni ile geliri düşen vatandaşlara yardımcı olunması amacıyla toplanan yardımların caiz olduğu açıklandı.

Diyanet'ten son dakika zekat açıklaması!

Diyanet'ten yapılan son dakika zekat açıklaması, vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlanıdı. Coronavirüs salgını nedeni ile geliri düşen vatandaşlara yardımcı olunması amacıyla toplanan yardımların caiz olduğu açıklandı. İşte Diyanet'in son dakika açıklamaları..

DİYANET SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Gelen son dakika haberine göre, Diyanet'ten yapılan açıklamada, "Zekatların bu günlerde ulusal düzeyde başlatılan dayanışma kampanyaları vasıtasıyla toplanıp hak sahiplerine ulaştırılması caizdir" denildi.

Din İşleri Yüksek Kurulu: "Böylesi zor zamanlarda imkânı olan Mümin kardeşlerimizin yalnızca zekât vermekle yetinmeyip infak anlayışıyla hareket ederek Yüce Allah’ın kendisine lütfettiği malını başkalarıyla cömertçe paylaşması, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirecek, sıkıntıları hafifletecek, bela ve musibetlerin kalkmasına vesile olacak, toplumsal dayanışmaya büyük katkıda bulunacak, kuşkusuz malını bereketlendirecek, nefsini yüceltip arındıracak ve kalbini huzurla dolduracaktır”.

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın