Opera tarayıcısının Android uygulamasına dahili VPN özelliği geldi

Norveçli tarayıcı geliştiricisi Opera, Android uygulamasına ücretsiz ve sınırsız VPN hizmeti ekledi. Geçen ay beta sürüme dahil edilen özellik Opera 51 ile tüm kullanıcılara sunuldu.

Opera tarayıcısının Android uygulamasına dahili VPN özelliği geldi

Çoğunuzun bildiği gibi Opera tarayıcısının masaüstü sürümü ücretsiz VPN özelliği sunuyor. Şirket geçtiğimiz ay Android platformu için tarayıcının VPN özelliğine sahip bir beta sürümünü yayınlanmıştı. Şimdi ise bu özellik Opera 51 ile tüm kullanıcılara sunuldu.

Tarayıcının Android uygulamasına eklenen VPN özelliği sayesinde kullanıcılar fiziksel konumlarını gizleyerek, webdeki etkinliklerinin başkaları tarafından izlemesini zorlaştırabilecekler. Ücretsiz olan bu hizmet tarayıcının sağ üst köşesinden kolayca etkinleştirilebiliyor.

Web trafiğinin kaydı tutulmuyor

Opera’nın sınırsız VPN hizmeti, 256 bit şifreleme kullanarak mobil cihaz ve uzak VPN sunucusu arasında özel ve şifreli bir bağlantı oluşturuyor. Bu özelliği kullananlar, konum listesinden diledikleri sunucuyu seçebilecekleri gibi bağlantı hızının en verimli olacağı VPN suncusuna otomatik olarak da bağlanabilirler.

Opera, web trafiği ile ilgili herhangi bir kayıt tutulmadığını özellikle vurguluyor. Bu da VPN sunucularının, kullanıcıların gizliliğini korumak adına etkinlik verilerini kaydetmediği ve saklamadığı anlamına geliyor

(Donanım Haber)

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın