Facebook Messenger'a alıntı yaparak cevap verme özelliği geldi

Facebook Messenger için yayınlanan son güncellemeyle birlikte uygulamaya gelen mesaja atıfta bulunarak mesaj gönderebilme özelliği geldi.

Facebook Messenger'a alıntı yaparak cevap verme özelliği geldi

Facebook Messenger kullanıcılarına güzel bir haberimiz var. Artık cevap vermek istediğiniz mesajları alıntılayarak tıpkı WhatsApp Messenger'da olduğu gibi tam olarak neye cevap verdiğinizi belirtebileceksiniz.

Facebook, mesajlara alıntı yaparak cevap vermenizi sağlayan özelliği bugün Messenger'ı kullanan 1,3 milyardan fazla kullanıcı için küresel olarak yayınladığını duyurdu. Artık uygulamada cevaplamak istediğiniz metne uzun süre basıp 'Cevapla' seçeneğine dokunarak alıntı yapabileceksiniz. Bu özellikle birlikte GIF'lere, videolara, emojilere, metin mesajlarına ve fotoğraflara doğrudan cevap verebileceksiniz.

Facebook Messenger'ın kısa bir süre içinde karşılıklı sohbet ekranından veya grup sohbetinden bir mesaj gönderildikten sonra, bir süre boyunca mesajı kaldırma olanağı sağlayan bir özellik getirmesi bekleniyor. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, yatırımcılara şirketin artan kullanıcı talebine yanıt olarak daha fazla özelliği getirmekte kararlı olduğunu söyledi.

AppAnnie'nin Ocak ayındaki bir raporuna göre 2018 yılının sonlarından itibaren WhatsApp'ın Android ve iOS'te, Facebook uygulamasından daha fazla aylık aktif kullanıcısı olduğu ortaya çıktı. Benzer şekilde geçen baharda yapılan bir anket, Instagram'ın Facebook'a oranla gençler arasında daha popüler olduğunu gösterdi.

Rakamlara göz attığımızda WhatsApp, Aralık 2017 itibarıyla aylık 1,5 milyar aktif kullanıcıya sahipken Instagram ise geçen Haziran ayında 1 milyar aktif kullanıcıya ulaştı. Facebook'un geçtiğimiz mali çeyrek itibarıyla aylık 2,27 milyar aktif kullanıcısı bulunuyor.

(Webtekno)

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın