'Zillete kaptırmamak için konuşacağımız iller olabilir'

İl başkanları toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, CHP ve İP ittifakıyla ilgili “Adayları kesinleştikten sonra zillete kaptırmamak için yeniden konuşacağımız iller olabilir” dedi. 

'Zillete kaptırmamak için konuşacağımız iller olabilir'

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kızılcahamam’daki İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. “31 Mart seçimleri çok önemli. Zalimler fırsat kolluyorlar” diyen Bahçeli şöyle devam etti: “Bizim hedefimiz; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 31 Mart’tan güçlenerek çıkmasıdır. Cumhur İttifakı Türkiye’ye tuzak kuranları şaşkına çevirecektir.” 

Cumhur İttifakı kapsamında 30 büyükşehir için AK Parti ile uzlaşmaya vardıklarını kaydeden Bahçeli, “Oy dağılımlarını dikkate alarak, siyasi irademizi somutlaştırdık. 712 belediye adayımızı milletimizin huzuruna çıkardık. Kalan 220 adayımızı da takdim edeceğiz” diyerek şöyle devam etti: 

KÜRT KARDEŞİM OYUNA GELMEZ

“Düşman sevindirmeyiniz, gevşeklik göstermeyiniz. Zillet ittifakı zaman içerisinde her gün takip ediyoruz. Kesinleştikten sonra zillete kaptırmamak için konuşacağımız iller olabilir. Kürt kökenli kardeşlerimizin, kan döken hiçbir katille bağı yoktur. Kürt kökenli kardeşlerimiz oyuna gelmeyecek, Trump’ın rezil tuzağına düşmeyecektir.” 

Güvenli bölge çıkışı 

Bahçeli Suriye sınırında kurulması planlanan güvenli bölgeye ilgili şunları kaydetti: “Şayet güvenli bölge tamamen Türkiye’nin kontrolünde olacaksa diyeceğimiz bir şey yoktur. Ancak ABD’nin yazdığı senaryoya kanıp terör örgütlerine göz yumacaksak herkesi uyarıyorum ki bugüne kadar yaptıklarımızın üzeri bir kalemde silinecektir.” 

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın