Sahte MİT kimliğiyle casusluk suçlaması

ABD konsolosluk görevlisi tutuklu Metin Topuz’un 'Ekrem' kod adıyla casusluk yaptığı ortaya çıktı.  

Sahte MİT kimliğiyle casusluk suçlaması

Hilal YILDIRIM 

17-25 Aralık yargısal darbe girişiminin arkasında kimlerin bulunduğunu tespit etmeye yönelik soruşturmada tutuklanan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz hakkında iddianame çıktı. 

KONSOLOSLUK SALDIRISI

Casusluk suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Topuz, ididanamede yer alan tanık Mehmet Baş’ın ifadelerine göre kendini MİT personeli olarak tanıtıp isminin Ekrem olduğunu söylüyordu. İddianamede Topuz’la ilgili çarpıcı deliller yer aldı. ABD Konsolosluğuna yakın bir yerde işyeri bulunan tanık Mehmet Baş, Topuz’un kendisini Ekrem olarak tanıtıp MİT adına düzenlenmiş bir kimlik ibraz ettiğini ve ABD konsolosluğuna yönelik bir saldırı olacağını, saldırganların konsolosluk binasını görebilecek bir kiralık ev aradıklarını söylediğini belirtti. Topuz’un saldırganları izlemek için Mehmet Baş’ın işyerini kullanacaklarını söylediği, Baş'ın da istemeyerek bu durumu kabul ettiği kaydedilen iddianame de bir süre sonra ise söz konusu saldırını geçekleştiği anlatıldı. 

FBI'cılara şans diledi

İddianamede Metin Topuz’un, Reza Zarrab’ın ABD’de yakalandığı zamanda “Reza zarrab” adıyla bir watsapp grubu kurarak “Hürriyet Gazetesi’ne göre Reza Zarrab Miami’de tutuklandı. Suçlama İran’a uygulanan ekonomik ambargo sırasında Amerikan hükümetini dolandırmak. Türkiye’deki FBI’cılara bol şans”  mesajıyla duyurduğu belirtildi. 

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın