Başkan Erdoğan: Kimse bize parmak sallamayacak

Başkan Erdoğan Büyük Ankara Mitingi’nde, “Sandıklar hesaplaşma değil geleceğimizi tayin etme yeri olacak. Öyle bir cevap vereceğiz ki, bir daha kimse bu millete parmak sallama cesareti bulamayacak” dedi. 

Başkan Erdoğan: Kimse bize parmak sallamayacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılımıyla gerçekleştirilen Cumhur İttifakı’nın Büyük Ankara Mitingi’nde vatandaşlara hitap etti. Herkesten sandıklara gitmelerini ve sandığa sahip çıkmalarını isteyen Başkan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“31 Mart'ta sandık hesaplaşma değil geleceğimizi tayin etme yeri haline dönüşecektir. Bunun için 31 Mart’ta demokrasi ve kalkınma yolunda durmak yok yola devam. Bunun için terör örgütlerinin emrindeki yapıların desteğiyle karşımıza çıkanların yüzlerindeki maskelerini düşüreceğiz. Bunun için 31 Mart’ta dünyanın öteki ucundan bizi tehdit edenlere şöyle sağlamından bir cevap vereceğiz. Hem de öyle bir cevap vereceğiz ki, bir daha kimse bu millete parmak sallama cesareti bulamayacak.” 

ANKARA’YI KURTARDIK 

Erdoğan şunları söyledi: “Ankara, senelerce yasaklarla, baskılarla anıldı. Bu güzel şehir, yıllarca bağrında kara bir leke ile yaşanmaya mahkûm edildi. Biz Ankara’yı her şeyden önce bu ayıplardan kurtardık. İnşallah Ankara, bundan sonra darbecilerle, vesayetçilerle, elitçilerle anılan bir şehir olmayacak. İnşallah Ankara, bir daha asla milletini hor, hakir görenlerin, kendi insanlarını aşağılayanların boyunduruğunda bir şehir olmayacak. İnşallah Ankara vesayetin gölgesiyle ufku karartılan bir şehir olmayacak. Milli mücadelenin ve 15 Temmuz zaferinin başkenti olan Ankara inşallah bundan sonra hep özgürlükle, demokrasiyle, adaletle anılan bir şehir olarak kalacak."

HDP BUNLARA PEŞİN ÜLTİMATOM VERDİ

Erdoğan, HDP’li Temelli’nin, “Yavaş ve İmamoğlu bizim oylarla seçildiklerini bilecek” sözü için, “Bunlara ültimatom peşinen verildi” dedi.  

“Bu seçim milli irade yüzsüzleri için yolun sonu olacaktır” diyen Başkan Erdoğan, HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin, CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş ve İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu için söylediği, “Bizim oylarımızla seçildiklerini bilecekler” ifadesini hatırlatarak, “Ültimatomu peşin verdi” dedi. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: “Tabi Ankara ile ilgili başka hesabı olanlar yok değil. Ankara’yı önü arkası belli olmayan bir ittifak vasıtasıyla yeniden eski karanlık günlerine döndürmenin hesabını yapanlar var. Her gün bölücü örgütün emrindeki partinin yöneticisi Ankara’yı alacağız diye posta koyuyor. Hatta bazıları hızını alamayıp, 'Onlara en büyük tokadı İstanbul’da, Ankara’da atacağız' diyor." 

SESLERİNİ ÇIKARAMAZLAR 

Erdoğan, "Her gün dozu artan bu küstahlıklara CHP’den tepki geldiğini gördünüz mü? Tehdit diline ittifakın diğer ortaklarından itiraz yükseldiğini duydunuz mu? İttifakın adaylarından itiraz işittiniz mi? Seslerini dahi çıkaramazlar, çünkü bunlara 'bizim oyumuzla seçildiğinizi bileceksiniz' diyerek ültimatom peşinen verildi. Soyadı Yavaş olan var ya… Bu adam Ankara’nın başına gelirse ne tür sahte senetler düzenleyeceğini hatırlayın" diye konuştu.  

ANKARA'YA 7 BİN 281 YATAKLI SAĞLIK TESİSLERİ

Başkan Erdoğan Ankara’ya yapılan yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Ankapark’ın açılışını üç gün önce gerçekleştirdik. 360 bin kişi şu ana kadar Ankapark’ı ziyaret etti. Şehit yakınları için de biliyorsunuz ücretsiz. Kurulu alanı bir milyon 300 bin metrekare olan parkımızın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Engellilerimize, yaşlılarımıza 4,5 katrilyonluk destek verdik. Toplam 141 sağlık tesisimizi şehrimize kazandırdık. 3 bin 704 olan Bilkent Şehir Hastanemizin açılışını 14 Mart Tıp Bayramı’nda yaptık."

ETLİK'TE HİZMETE GİRECEK

Erdoğan şöyle devam etti: "Etlik Şehir Hastanesi'ni de inşallah yıl sonunda hizmete sunuyoruz. Böylece 7 bin 281 yataklı sağlık tesislerini Ankara’ya kazandırmış oluyoruz. Ankara’ya YHT garını kazandırdık. Şehrimizi doğudan batıya kat eden Başkentray’ı hizmetinize sunduk. Dünyanın en büyük 100 sanayi firmasından dördü başkentimizdedir. Geçtiğimiz yıl 2 milyar doların üzerinde ihracat rakamına ulaşan savunma sanayisinin yüzde 50’si Ankara’nın emeğidir. Uzay Ajansımızı kurduk ve Ankara’ya uzay sistemleri entegrasyon ve test merkezini kazandırdık. Ankara’daki yatırımcılarımıza son 17 yılda toplam 45,5 katrilyon yatırım teşvikiyle 121 bin kişilik istihdam sağladık."

31  Mart uçurumdan önceki son çıkış

MHP lideri Devlet Bahçeli, “31 Mart seçimleri Ankara için uçurumdan önceki son çıkıştır. Milli bekamızı tescilleyeceğiz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş’ı eleştirdi. Bahçeli, “Eski ülkücüymüş, MHP’liymiş. Bunların hepsi masal, hepsi fasa fisodur. Ya ülkücüsündür ya değilsindir. Arası yoktur ortası yoktur” dedi. Ankara’nın özlemleri ve gelecek hayalleri bulunduğunu belirten Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: 

SİSTEM KÖKLEŞECEK 

“31 Mart seçimleri Ankara için uçurumdan önceki son çıkıştır. 31 Mart seçimleri Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin geçişinden sonraki ilk mahalli idareler seçimidir. 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nden 281 gün sonra aziz milletimiz sandık başına gitmektedir. 8 gün sonra yalnızca belediye başkanı seçmeyeceğiz, belediye meclis üyesi, köy ve mahalle muhtarı belirlemeyeceğiz. Bunların önünde ve üstünde milli bekamızın, Ankara’nın tarihsel ve egemenlik haklarının teyidini ve tescilini yapacağız.” 

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kökleşmesine, Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümünün inşa ve ihyasına güçlü bir destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.  

5 bin projeyle geldik 

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki mitingde yaptığı konuşmada, Ankara’da merkez ve taşra ilçeleri dâhil 5 bin projeyle Ankarılılarının huzuruna çıktıklarını kaydetti. Özhaseki şunları söyledi: “Benim ömrüm hizmetle geçti. Şimdi önümüzde Ankara imtihanı var. Biz dersimize çalıştık, projelerimizi hazırladık. Ankaralı hemşerilerimiz bizden neler bekliyor? Biz bunlara çalıştık. Mimarlarımızla, mühendislerimizle, kültür sanat danışmanlarımızla 111 ciddi proje hazırladık. Ayrıca 25 ilçemizde gerek merkez gerekse taşra ilçelerimizde 5 bine yakın proje hazırlayarak sizlerin huzurundayız.” 

YERLİ VE MİLLİYİZ 

Mehmet Özhaseki, “Milli ve yerli insanlar olarak huzurundayız. Bizim ittifakımızın niye kurulduğunu, bizim derdimizin ne olduğunu tek tek anlattık. Bizim derdimiz bayrak derdi, ezan derdi, vatan derdi, devletin milletin bölünmezliği derdi” diye konuştu.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın