'19 Mayıs'ın 100. yılı kesintisiz kutlanacak'

Başkan Erdoğan, 19 Mayıs’ta Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100. yıldönümü için görkemli kutlamalar yapılacağını, etkinliklerin 2023’e kadar süreceğini açıkladı.   

'19 Mayıs'ın 100. yılı kesintisiz kutlanacak'

Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun’daki aday tanıtım toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasının ardından Samsun adaylarını açıkladı. Mustafa Demir’i daha önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayan Başkan Erdoğan, Yaşar Doğu Spor Salonu’nda partisinin 17 ilçe belediye başkan adayını ilan etti. 

2023’E KADAR DEVAM 

Başkan Erdoğan, “Bu yıl kurtuluş savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 100. yılı… Bu yıl 19 Mayıs’ı daha farklı bir heyecanla kutlayacağız. 19 Mayıs’tan başlayarak bir asırlık tüm kutlamaları gelecek nesillere bu vatanın hangi fedakârlıklarla kurulduğunu gösterecek şekilde gerçekleştireceğiz” dedi. Başkan Erdoğan şunları söyledi: Bazılar için Samsun’da atılan ilk adım da Ankara’da faaliyete geçen Meclis de sadece slogandan ibaret. İşte bu anlayışla 2019’dan 2023’e kadar kesintisiz olarak kutlama programıyla değerlendirmeyi planlıyoruz.” 

FİGÜRANLARI İÇERİDE 

Erdoğan, “Avrupa başta olmak üzere ülkemizi dışarıdan yıpratmaya çalışanların değirmenine su taşıyanlar var. CHP’nin kimlerle birlikte hareket ettiğine baktığınızda zaten amacı görürsünüz. Tüm bu gayretlerin amacı Türkiye’nin önüne geçerek patinaj yapmasını sağlamaktır” dedi.

Kılıçdaroğlu yalanları için para topluyor

CHP lideri kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan şunları söyledi: “İşi gücü yalan. Tazminatları ödemek üzere bir tazminat komisyonu CHP’nin içinde kurdular. Para topluyorlar. Onun için de rahatça yalan söyleyebiliyor.”

İşte adaylar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mustafa Demir 

19 Mayıs: Osman Topaloğlu 

Atakum: Zihni Şahin 

Ayvacık: Halil Kalaycı 

Bafra: Hamit Kılıç 

Canik: İbrahim Sandıkçı 

Çarşamba: Halit Doğan 

Havza: Sebahattin Özdemir 

İlkadım: Erdoğan Tok 

Kavak: İbrahim Sarıcıoğlu 

Ladik: Nurhan Yapıcı Özel 

Salıpazarı: Halil Akgün 

Tekkeköy: Hasan Togar 

Terme: Ali Kılıç 

Vezirköprü: İbrahim Sadık Edis  

Yakakent: Hüseyin Kıyma 

Cumhur İttifakı adayları 

Alaçam: İlyas Acar (MHP) 

Asarcık: Şerif Kılağuz (MHP) 

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın