Yazarlar

Yasemin Miras

Yasemin Miras

Her daim güzel olabilir miyiz?

KALICI MAKYAJ

Hepimiz güzelliğimize önem veriyoruz. Özellikle biz kadınların derdi 7/24 güzel olmak, yaptığımız makyaj istiyoruz ki hep yüzümüzde kalsın. Birde işin içine tatil gibi şeyler girince bizi bir telaş alıyor. Peki her daim güzel olabilmek mümkün desem inanır mısınız? İşte bu hafta sizler için araştırdım. Her daim güzel olabilir miyiz? Sabah uyanınca aynaya baktığımızda kendimizi nasıl güzel görebiliriz?.

KIL TEKNİĞİYLE KAŞ KONTÜRÜ

Kıl tekniği ile kaş kontürü yapımı tek kullanımlık iğnelerle yapılmaktadır. Kaşların arasına atılan ince kıl çizimleri ile gerçekleşmektedir. Bu işlem organik boyalarla yapılmaktadır. Kıl tekniği ile kaş kontürü yapımı dövmeden oldukça farklıdır. İşlem yapılacak bölge ilk önce temizlenir. Daha sonra uzman kişi tarafından ön çizim yapılır. Uzman kişi ve işlemi yaptıran kişi modeli beğenirse, cihazla uygulamaya başlanır. Kalıcılığı 1- 2 senedir. Yağlı bir cilt yapınız varsa bu süre çok daha azdır.

DUDAK RENKLENDİRME

Dudak renklendirme solgun ve cansız dudakların özel kalıcı makyaj boyası kullanılarak yeniden canlı ve bakımlı görünmesini sağlamak için yapılan bir kalıcı makyaj uygulamasıdır.. İşlem öncesinde kişinin doğal dudak rengi kalıcı makyaj uzmanı tarafından belirlenir ve kişi ile uzman nasıl bir renk tercih edeceği üzerinde konuşarak zengin organik kalıcı makyaj boyaları arasından seçim yaparlar. Doğal dudak renginizi korumak istiyorsanız bunu kalıcı makyaj uzmanınızla da paylaşmalısınız. Uzmanınız sizin de onayınızla uygun kalıcı makyaj boyası rengini seçecektir. Ortalama 2-3 sene kalıcılığa sahiptir.

KALICI EYELİNER

Göz kapağın üst kısmına yapılan kalıcı eyeliner adından anlaşılacağı üzere bir kalıcı makyaj uygulamasıdır. Kişinin tercihine göre ince, kalın, uzun kuyruklu ya da kısa kuyruklu olarak yapılabilen kalıcı eyeliner uygulaması, her gün eyeliner çekme zahmetinden sizi kurtarıyor. Aynı zamanda kişiye oldukça pratiklik sağlayan kalıcı eyeliner uygulaması ile uzun bir süre makyaj malzemesi almaya da ara vermek mümkün oluyor.

KALICI MAKYAJI KİMLER TERCİH EDİYOR?

Kalıcı makyaj özellikle iş hayatı ya da ev ve aile sorumlulukları dolayısıyla kendine vakit ayırmakta zorluk çeken kadınlar arasında çok popüler bir uygulama. Ayrıca sporcular, sanatçılar, kontakt lens kullananlar, dudaklarının daha dolgun görünmesini isteyenler, kozmetiklere ve makyaj ürünlerine karşı hassas olanlar, seyrek kaş ve kirpiklere sahip kişiler, yüz ya da vücutlarında kalıcı bir beni 

Yasemin Miras Diğer Yazıları