Yazarlar

Çağla Gürsoy

Çağla Gürsoy

Eski nesil ünlüler neden eskide kaldı?

Ayaklı Gazete Magazin Sitesi’nin her sene düzenlediği ödül törenine katıldım hafta başında. Kırmızı halılı bir davet olarak gerçekleşen gecede kadınlar şıklık yarışındaydı. Magazin Gazetecileri Derneği gecesinden de gördüğüm kadarıyla artık ünlü isimlerin magazine karşı şu burunlarından kıl aldırmaz taktiği tamamen değişmiş. Bu tarz magazin kameralarının yoğun olduğu gecelere eski ünlülerimiz asla katılmazdı. Magazinle kavga halinde olan isimlerin hiçbir şey kazanmadığı da büyük bir gerçekti. Şu kameraları tersleyen ünlü röportajlarını gördüğümde hep şöyle düşünürüm "Ne kaybedersin sana sorulan bir kaç soruya cevap versen ve seni, özel yaşamını merak eden sevenlerini mutlu etsen?"

YENİ NESİL ÜNLÜ OLMAK

Genç nesil oyuncu ve şarkıcılar, bu magazin dengesini bence iyi kurdu. Kendilerini bulunmaz Hint kumaşı gibi pazarlamak yerine olabildiğince magazinle dostane ilişkiler kuruyorlar. Polemikler, kavgalar, birbirlerine sataşmalar olmadan da gündemde kalınabileceğini gösteriyorlar. Bugüne kadar biz izleyici tarafı olarak zannederdik ki gündem olmanın ilk kuralı kavga, ikincisi hareketli aşk hayatı. Şu an yeni nesil popüler isimlerden Serenay Sarıkaya, Tamer Ölmez, Derya Uluğ, Simge Sağın, Merve Özbey, Edis gibi isimler öyle her gün yeni bir aşk haberiyle uyandığımız isimler değil ama hep gündemdeler. Onlar kendilerini imajları ve giyim kuşamlarıyla konuşturarak magazin kısmını dolduruyorlar. En önemli unsur ise sosyal medyalarını çok çok iyi kullanarak kendi yaratmak istedikleri gündemi oradan paylaşarak magazini yönlendirebiliyorlar.

SOSYAL MEDYADA NEFRET SAÇANLAR

Sosyal medyayı kullanmak hem zekice hem eğlenceli ama nefret saçan insanlar tüm şevkimizi kaçırıyor. Sırf bu gereksiz ve hakarete varan eleştiriler yüzünden sosyal medyadan uzak duran ünlü isimler var. Bu durumu geçtiğimiz günlerde ünlü psikolog, aile-çift danışmanı Gülnur Ünal'a sordum ve bu nefret saçan kitle için düşüncelerini şu şekilde not aldım sizle de paylaşmak isterim:

"Yaşamda her şey yansımadır. İnsanlar kendi hakkında düşünmediği hiçbir şeyi karşı tarafa yansıtamaz ve yapılan yorumlar sadece yapana zarar verir ve kendiyle ilişkisinin bir süre bozulmasına sebep olur. Çünkü yaşamda en önemli ilişkimiz, kendimizle olan ilişkimizdir, başkasıyla olan ilişkimiz de kendimizle olan ilişkimizin yansımalarıdır sadece. İnsanlar aslında sosyal medyada birbirine yorum yaparken kendi ruhsal ayıklayamadıkları çöplerini bu şekilde karşı tarafa bırakıyorlar. Stefano D'Anna'nın şöyle bir sözü vardır: "Biz sadece olduğumuzu şeyi görebiliriz."

Çağla Gürsoy Diğer Yazıları