Cemil İpekçi kimdir, kaç yaşında?

Cemil İpekçi’nin hayatı merak ediliyor. Vatandaşlar, “Cemil İpekçi kimdir, nereli?” sorularına yanıt arıyorlar. Modanın sevilen ismi İpekçi, 5 Ağustos 1948 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Anne tarafı soprano Leyla Gencer'in akrabasıdır. Babası Selanikli, annesi Safranbolulu’dur. Cemil İpekçi ayrıca televizyonda yayınlanan birçok moda yarışmasında jüri üyeliği de yapmıştır. 2015 te Show TV de yayınlanan Bu tarz benim 2. sezon yarışmasının jüri üyeliğini üstlenmiştir.

Cemil İpekçi kimdir, kaç yaşında"

“Cemil İpekçi kimdir, kaç yaşında?” soruları merak ediliyor. Vatandaşlar Cemil İpekçi’nin nereli olduğunu öğrenmek istiyorlar. Modanın sevilen ismi İpekçi, 5 Ağustos 1948 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Anne tarafı soprano Leyla Gencer'in akrabasıdır. Babası Selanikli, annesi Safranbolulu’dur. Cemil İpekçi ayrıca televizyonda yayınlanan birçok moda yarışmasında jüri üyeliği de yapmıştır.

CEMİL İPEKÇİ KİMDİR?

Selanikli bir baba ve Safranbolulu bir annenin çocuğu olan Cemil İpekçi, 5 Ağustos 1948 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Anne tarafı soprano Leyla Gencer'in akrabasıdır. İpekçizadeler ailesinden gelen Cemil İpekçi, bir röportajında çocukluğuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı: "Doğduğum 22 odalı köşkte ağalarla, lalalarla büyüdüm. Dadım beşinci nesil Sudanlı bir cariyenin torunuydu. Beyzade olarak büyütüldüm. Mutfağa giremezdim. Mutfakta Cevriye Hatun vardı. Bir kere girmeye kalktım, kafama tahtayla vurdu, “Küçük Bey, ne istiyorsanız lütfen dadınıza söyleyin” diye. Ağır bir disiplinle büyüdüm." Cemil İpekçi, eğitimini İngiltere'deki Royal Academy of Arts (Kraliyet Sanat Akademisi) nden 1971 yılında tamamladı. 1972-75 yılları arasında stilist olarak çalıştı. 1975 yılında Tzagane isimli moda evini kurdu. 1979 yılında Tzagane'ın bir şubesini Nis'de açtı. 1984'e kadar her iki moda evinde birden Türk ve Anadolu kültürünü işleyen çalışmalar yaptı.

1984'te İstanbul'da Haute Couture moda evini kurarak çağdaş gece modasına dönüş yaptı.  1990'lara kadar Türk ve Anadolu motifli çalışmalarına ara verdi ise de bu kesinti 1992 yılındaki "Suzeni" isimli koleksiyonu ile sona erdi.

2002 yılında Star TV'nin düzenlediği Türkiye güzellik yarışmasının birincisi Azra Akın'ın elbisesini tasarladı. Elbisenin kumaşını Kapalıçarşı'dan aldı. Kıyafet tasarımlarının yanı sıra ırlanta ürünlerinin tasarımını da gerçekleştirdi.

Ayrıca 2015 te Show TV de yayınlanan Bu tarz benim 2. sezon yarışmasının jüri üyeliğini üstlendi.

Tüm Magazin haberleri için tıklayın