FOTO GALERİ

Herkes çikolata olduğu için seviyor! Oysa her derde deva

Kakaonun faydaları merak edilen konular arasında yer alıyor. Birçok insan kakaoyu çikolata olduğu için seviyor. Kakaonun sağlığa birden çok faydası bulunuyor. Adeta şifa kaynağı olan kakao hafızayı kuvvetlendirmekten antidepresen etkiye kadar, cilt sağlığından kalbe kadar her derde deva özelliği ile öne çıkıyor. Kakaonun faydalarını sizler için derledik.

  • 1
  • 26
Birçok önemli faydaya da sahip olan kakao, pastaların ve tatlıların yapımında sıklıkla kullanılır. Ayrıca sütle karıştırılıp içilmesi de keyif veren bir yöntemdir. Tam bir antioksidan deposu olan kakao hem faydalı hem de lezzetli bir üründür.
  • 2
  • 26
Kakao Faydaları Nelerdir?

Kakaoyu doğal bir antidepresan olarak düşünebilirsiniz. Mutluluk hormonunu arttıran kakao ile pozitif enerjinizin arttığını görebilirsiniz.
  • 3
  • 26
Antioksidan deposu özelliği gösteren kakao ile kanser gibi önemli hastalıkların meydana gelmesi önlenir.
  • 4
  • 26
Cilt için de faydalı olan kakao koruma sağlar ve pamuk ile uygulandığı zaman çatlakların iyileşmesini destekler.
  • 5
  • 26
Kakaonun içeriğindeki kalsiyum sayesinde kemik sağlığı olumlu yönde etkilenir ve kemikler daha güçlü duruma gelir.
  • 6
  • 26
Zihinsel gelişimi desteklemesi önde gelen bir kakao faydası olarak göze çarpar. Hafıza ve konsantrasyon özelliklerinin daha iyi çalışmasına destek olur.
  • 7
  • 26
Kakao çekirdeğinin faydaları arasında kilo vermeyi desteklemesi de yer alır. Smoothie türündeki diyet içeceklere kakao eklenmesi iyi bir tercihtir.
  • 8
  • 26
Kakao tozu faydaları arasında iştah açıcı olması ve vücuttaki toksinleri dışarıya atması sayılabilir. Sütün içine bir miktar kakao tozu karıştırılarak içilmesi faydalıdır.
  • 9
  • 26
Kakao Besin ve Kalori Değeri Nedir?

Kakao besin değeri en yüksek olan gıdalardan biridir. Karbonhidrat açısından yoğun özellik göstermesiyle birlikte protein yönünden de zengindir. Bu nedenle de diyet listelerinde belirli miktarda kakaolu yiyeceklere yer verilebilir.
  • 10
  • 26
Kakao tozu kalori oranı 100 gramda 228 kalori olarak açıklanabilir. Düzenli olarak kakao diyeti yaparak belirli bir süre içinde hissedilir şekilde kilo vermeniz mümkün olur. Diyeti yaparken özellikle içeceklerinize kakao eklemeniz iyi bir seçenektir.
  • 11
  • 26
Kakao Nasıl Yapılır? Kakao Yağı Nedir?

En fazla sevilen besin türlerinden biri olan gıdayı tüketenlerin aklına “kakao neyden yapılıyor?” sorusu gelebilir. Verimli alanlarda yetişen ağaçlardan elde edilen kakao meyvesi toplanarak ve belirli süreçlerden geçirilerek kakao tozu üretilir.
  • 12
  • 26
Söz konusu ağaçlardan kakao yağı çıkarmak da mümkün olmaktadır. Kakao yağı da çikolata ham maddesi olması ve birçok faydası bulunması açısından önem taşır.
  • 13
  • 26
Kakao üretimi sırasında dikkat edilen bazı noktalar da bulunur. Ağaçların tohumları oluşmaya başlayınca özel bir yöntem ile kurutulur. Böylelikle kakao tohumu acı tadından arındırılır ve hoş bir koku meydana gelir.
  • 14
  • 26
Kakao ile evinizde çikolatalı soslar ve içecekler de hazırlayabilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda bu içecekler içinizi sıcak tutmaya yardımcı olur. Süt, kakao, şeker ve mısır gevreği karışımından oluşan içecek, kakao yapımı konusundaki iyi bir örnektir.
  • 15
  • 26
Kakao Maskesi Nasıl Yapılır?

Kakaonun her hali cilt için de son derece faydalıdır. Kakao yağından birçok farklı kozmetik ürün elde edilir. Kakao yağı kremi de bunlardan biridir.
  • 16
  • 26
Kimyasal ürün kullanmak yerine kendi hazırladığınız maskeleri cildinize uygulamayı seviyorsanız kakao maskesinin tam size göre olduğu söylenebilir.
  • 17
  • 26
Bitter çikolata tozu, şeker, kahve çekirdekleri ve kakao tozunun eklenmesi ile hazırlanan bu yararlı maskeyi hazırlamak için süt ve tereyağından da yardım almanız gerekir. Oluşan maskeyi belirli bir süre yüzünüzde bekletmeniz sonucunda siyah noktaların ve sivilcelerin azaldığını görebilirsiniz.
  • 18
  • 26
Kakao Zararları Nelerdir?

Kakaonun yararlarının zararlarından daha fazla olduğu söylenebilir. Ancak yine de özellikle doz aşımı durumunda bazı zararlar gözlemlenebilir.
  • 19
  • 26
Mide sorunları olan kişiler ya da emzirme sürecini yaşayan anneler kakao tüketirken dikkatli olmalıdır. Kakao bebeklerde alerjik reaksiyonlara yol açabilir.
  • 20
  • 26
Kakao alerjisi problemi yetişkin insanlarda da görülebilir. Nefes sorunları, deride olumsuz reaksiyonlar gibi durumlar söz konusu olabilir. Ayrıca aşırı oranda tüketilmesi sonucunda ruh sağlığını da olumsuz etkileyebilir.
  • 21
  • 26
Kakao yağı ise bazı hassas ciltlerde kaşıntı ve kızarıklık gibi rahatsız edici sonuçlar doğurabilir. Ayrıca fazla miktarda tüketilmesi sonucunda kilo alınmasına neden olabilir.
  • 22
  • 26
Kakao Nerede Yetişir?

“Kakao nasıl yetişir?” sorusunun merak edilen yanıtlarından biri de ürünün nerede yetiştiğidir.
  • 23
  • 26
Kakao ağacı yapısı gereği yüksek sıcaklık ve nem isteyen bir bitkidir. Tropik bölgelerde sıklıkla ve yoğun olarak kakao ağaçları görülmektedir. Ağaçlar belirli oranda yağış da ister. Güney Amerika’nın Ekvator bölgesi, Amazon bölümü ve Orenok nehirleri havzası kakao yetiştiriciliğinin oluşmasına büyük katkıda bulunmuştur.
  • 24
  • 26
Günümüzde ise kakaonun en fazla yetiştiği bölgenin Afrika kıtası olduğu söylenebilir. Afrika köylerinde yaşayan bazı insanların temel geçim kaynağını kakao üretimi oluşturur. Fildişi Sahilleri gibi bölgeler de kakao açısından verimlidir.
  • 25
  • 26
  • 26
  • 26