ABD’nin verdiği silahları TSK topluyor

MSB’nin terörle mücadele sunumunda TSK’nın, ABD’nin lojistik destek verdiği PKK’dan topladığı silahlarla ilgili bilgiler paylaşıldı.

ABD’nin verdiği silahları TSK topluyor

Milli Savunma Bakanlığı, 2018’e dair yurtiçi ve yurtdışında terörle mücadelede gelinen son noktayı değerlendirdi. Basın Halkla İlişkiler Dairesi’nden tanıtım subayı Binbaşı Şebnem Aktop, 2018’in başından bugüne 74’ü sözde lider kadroda toplam 2 bin 442 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyonlarda çeşitli çap ve modelde bin 417 silah, bin 194 ağır silah, yaklaşık 441 bin hafif silah mühimmatı, 150 mayın, 20 ton patlayıcı madde ile bin 725 el bombası ele geçirilirken, bin 348 el yapımı patlayıcının da imha edildiği bilgisini paylaşan Aktop, TSK’nın Münbiç’teki amacını “PKK/YPG’nin Münbiç’i boşaltması, ağır silahlarının toplanması, şiddete yönelik eylemleri yürüten gruplardan arındırılarak bölgenin güvenliğinin ve istikrarının sağlanması, yönetimin Münbiçlilere devredilmesi” olarak açıkladı. 

KÜRTLERLE ET VE TIRNAĞIZ

Binbaşı Şebnem Aktop, “Mücadelemiz, asla, etle tırnak gibi bir olduğumuz, aynı coğrafyayı ve aynı ekmeği paylaştığımız Kürt halkı ile değildir” dedi. 

Azmi ayakta alkışlandı

Sunuma 10 Şubat 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekatı sırasında çıkan çatışmada bir bacağını kaybeden Piyade Üsteğmen Özgür Ocak da katıldı. 10 ayda sağılığına kavuşan ve görevine geri dönen Ocak’ın hikayesi alkışlandı. AKŞAM, Afrin gazisi Ocak’ın azmini manşet yapmıştı.

Yeni askerlik sistemi hazır

Yeni askerlik sistemine yönelik çalışmalarda sona gelindiği, önümüzdeki günlerde Başkan Erdoğan’ın onayına sunulacağı açıklandı. Yeni askerlik sistemiyle “bedelli”, “dövizli askerlik” gibi tartışmalarının önüne geçmenin hedeflendiğini açıklayan Aktop, “Silahlı kuvvetlerin tamamının uzmanlardan oluşması yerine hem yükümlü hem uzman sisteminin sağlıklı olacağını değerlendiriyoruz” dedi. 

15 BİN FETÖCÜ ATILDI

Aktop, “FETÖ terör örgütüyle mücadele kapsamında 15 bin 213 personel ihraç edildi, 6 bin 838 personel hakkında adli, idari işlem sürüyor” açıklamasında bulundu.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın