'Yol haritası nisanda açıklanacak'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, nisan ayında yeni yol haritasının açıklanacağını belirterek, “Yaz aylarında cari açıkta pozitif süreçler olacak” dedi.  

'Yol haritası nisanda açıklanacak'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak A Haber’de canlı yayına katıldı. Bakan Albayrak, “Nisan ayı ile birlikte yeni yol haritasını açıklayacağız” dedi Bakan Albayrak’ın açıklamalarının satır başları şöyle: 

YAZ AYLARI İYİ OLACAK 

“Türkiye’de piyasalara güven verecek ortam oluştu. Türkiye ekonomisi her geçen gün kırılganlıklarını geride bırakacak seviyede güçlü adım atıyor.  2003 yılandan itibaren iç dış müdahale süreci yaşadık. Türkiye 2002 yılından itibaren 3 bin 895 doları geçtikten sonra trend yakaladı. Türkiye bölgesel içeriden ve dışarıdan kaynaklı müdahalelerle karşı karşıya kaldı. Önümüzdeki aylarda muhtemelen yaz aylarında cari açıkta pozitif süreçler yaşayacağız. Eylül ayında tek haneyi görmek mümkün. Yerel seçim sonrasında önümüz çok daha açık olacak. Uzun süre seçim yok. 

BORÇ SIKINTISI YOK 

Türkiye’nin tuzu kuru derken, kamu tarafından döviz borçlanması bakımından sıkıntısı olmadığı gibi durumu da çok sağlam. Avrupa Birliği ülkelerinin oranı yüzde 84. Türkiye’nin 4 katından daha fazla. Türkiye’nin borç konusunda sıkıntısı yok.”

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın