EKPSS başvuruları başladı

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tarihi ÖSYM tarafından duyuruldu. ÖSYM sınav takvimine göre 26 Nisan'da gerçekleştirilecek sınava adaylar “ais.osym.gov.tr” adresi üzerinden başvurabiliyor.

EKPSS başvuruları başladı

ÖSYM tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Sınavı EKPSS başvuruları bugün başlıyor. Başvuruları 12 Şubat tarihine kadar devam edecek. ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan takvime göre sınav 26 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

EKPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

EKPSS sınav başvuruları ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da ÖSYM’nin resmi internet sitesi “ais.osym.gov.tr” adresi üzerinden yapılıyor.

EKPSS NEDİR?

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir

Tüm Eğitim haberleri için tıklayın