DGS tercihleri ne zaman sona erecek?

DGS tercih işlemleri ne zaman bitiyor? sorusu tercih yapacak olan öğrenciler tarafından merak ediliyor. DGS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı ve tercih işlemleri 21 Ağustos tarihinde başladı. Adayların ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden DGS tercih işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

DGS tercihleri ne zaman sona erecek"

DGS tercih işlemleri ne zaman bitiyor? sorusu dikey geçiş terchi yapan öğrenciler tarafından internette araştırılıyor. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapıyor. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekiyor.  

DGS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

DGS tercih kılavuzu ÖSYM’nin son dakika açıklamasının ardından erişime açıldı. Tercih işlemleri 21 Ağustos ve 28 Ağustos tarihleri aralığında gerçekleştirilecek.

DGS TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİH ROBOTU VAR MI?

DGS tercih robotu bulunmuyor. Bazı üniversitelerin kendi sayfalarında DGS tercih robotu yer alıyor. 2019 DGS tercihleri ÖSYM’nin aday işlemleri sayfasından yapılıyor. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılarak ilk adım aşılır. Şifrenin unutulması durumunda e Devlet bilgileriniz ile sisteme giriş yapabileceğinizi unutmamanız gerekiyor.

Tüm Eğitim haberleri için tıklayın